od maribora do elite

Zaradili 2,1, u lov na još 8,6 milijuna eura

Foto: 'Igor Kralj/PIXSELL'
Zaradili 2,1, u lov na još 8,6 milijuna eura
22.08.2012.
u 08:00
NAGRADA Igrače plavih za plasman u Ligu prvaka čeka premija od 35.000 eura
Pogledaj originalni članak

Dinamo je drugu godinu zaredom pred vratima Lige prvaka. Preostaje još samo jedan korak, preskočiti Maribor, protivnika kojemu su se u Maksimiru najviše veselili. Ždrijeb iz snova, s obzirom na dosadašnja iskustva plavih sa Slovencima: izbacili su ih u svih pet dosadašnjih srazova – 2003. Maribor, 2004. Primorje, 2007. i 2008. Domžale, te 2010. Koper.

Bez primljenog pogotka

To je odlučujuća bitka i za unosnu Uefinu premiju od 8,6 milijuna eura za plasman u grupnu fazu, a Dinamo je već inkasirao 2,1 milijun eura od ulaska u četvrto pretkolo. Naravno, najviše bi se osladili Dinamovi igrači, koji su prošle godine zaradili premiju od 35.000 eura po glavi.

– Ta utakmica nešto je što smo željeli i iščekivali cijelu godinu. Na tragu je onoga što sam i ja očekivao nakon dolaska u Dinamo. Maribor respektiramo, posljednjih godina igraju ozbiljan nogomet. Nedodirljivi su vladari slovenskog nogometa – kazao je Dinamov trener Ante Čačić.

Slovenskog prvaka skautirao je u dva navrata, jednom je Slovence pogledao i njegov asistent Krznar.

– Svjesni smo da danas nećemo sve riješiti, nećemo se na taj način ni pripremati. Važno je pobijediti, bez primljenoga pogotka, ali svaku ćemo utakmicu gledati zasebno. Znamo sve o Mariboru, ali i oni o nama. Nema tu iznenađenja. Kontroliranom dominacijom želimo do pobjede, kao i u prethodnim utakmicama – dodao je Čačić.

Vratar Ivan Kelava prošle je godine bio Dinamov junak u odlučujućim utakmicama 4. pretkola protiv Malmöa.

– Bolji smo u odnosu na neke prijašnje utakmice, a pripremamo se kao i za svaku drugu. Znam da moram biti koncentriran 90 minuta. Favoriti smo, ali ne podcjenjujemo ih. Znam da će biti neke šanse i za njih, na nama je da ih spriječimo. Momčad ove godine pokazuje da ima karakter. Prije bismo gubili dobivene utakmice, a sad okrećemo kad je negativan rezultat. To je za svaku pohvalu – kazao je Kelava.

Samo Uefini sponzori

Brine li vas što Dinamo u svakoj utakmici prima pogodak; od Zadra jedan, od Splita u Maksimiru dva?

– Sigurno da će i Maribor u Zagrebu imati svoje šanse, ali moram biti koncentriran to spriječiti. Ne brine me što primamo golove dokle god pobjeđujemo – zaključio je Kelava.

U Maksimiru je na dva dana vlast potpuno preuzela Uefa, čiji pedantni službenici vode računa o svakome detalju.

Prije nego što su Čačić i Kelava sjeli pred mikrofone pred reklamnim panoom Lige prvaka, s bočica Jane koje su ih čekale na stolu brže-bolje su odstranjene etikete, a bijele naljepnice prilijepljene su čak i na logotipe zvučnika u press dvorani. Reklamiraju se samo Uefini sponzori...

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 15

RE
rami.emir@gmail.com
08:46 22.08.2012.

To će biti x velik ko kuća.

DA
Dalmino
09:00 22.08.2012.

Podrska Mariboru iz SVETE ZEMLJE DALMACIJE. Dalmatinci su uz vas!

SE
serđo
08:04 22.08.2012.

tako, ponavljajte do do besvijesti kolika se lova skuplja, da mrzitelji mogu razjarenije pisat kako to sve ide u džep obitelji mamić, hi hi. zajedno za rastureni dinamo, profesionalni navijači, hi hi hi.