GIMNASTIKA

Novi veliki uspjeh na Svjetskom kupu: Korent druga, Šulekić treća u ukupnom poretku

Treći dan natjecanja DOBRO World CUP Osijek 2023.
Dubravka Petric/PIXSELL
08.10.2024.
u 00:00

Prezadovoljna sam s drugim mjestom na Svjetskoj rang listi i to samo pokazuje da sam i dalje u vrhu - rekla je Tijana Korent

Prvog finalnog dana Svjetskog gimnastičkog kupa u Szombathelyju, posljednje postaje ovogodišnjeg izdanja Svjetskog kupa, nastupile su dvije hrvatske predstavnice. Tijana Korent na preskoku bila je peta, a Sara Šulekić na dvovisinskim ručama osma. U finalu preskoka Tijana Korent nastupala je druga, iza Austrijanke Leni Bohle. 35-godišnja Čakovčanka bila je na razini jučerašnjih kvalifikacija, dobila je ocjenu 12.816, te je završila peta. U ukupnom poretku Svjetskog Challenge kupa na preskoku Korent je završila druga s 59 osvojenih bodova, devet manje od pobjednice, Mađarice Grete Mayer.

- Nažalost, zbog ozljede koja me još uvijek muči i djelomično koči u izvođenju, skokovi nisu bili baš na razini za medalju. Peto mjesto je tu, ne mogu se žaliti, stvarno sam sretna i ponosna da sam uopće došla ovdje nakon ovakve ozljede i toliko dugačke pauze preko ljeta i spremila se u tako kratkom vremenu. Prezadovoljna sam s drugim mjestom na Svjetskoj rang listi i to samo pokazuje da sam i dalje u vrhu - rekla je Korent.

U finalu dvovisinskih ruča Sara Šulekić koja je nastupala prva imala je dosta problema. Članica ZTD-a Hrvatski Sokol pala je sa sprave prilikom izvođenja prvog elementa te je u konačnici zauzela osmo mjesto s ocjenom 10.933. Šulekić je u poretku dvovisinskih ruča završila treća, iza Francuskinje Melanie De Jesus Dos Santos i Slovenke Lucije Hribar. Šulekić će iz ove sezone posebno pamtiti odličan nastup u Osijeku i osvojeno drugo mjesto.

- Nažalost, finale nije prošlo najbolje za mene. Pala sam te sam zbog toga završila na osmom mjestu. Bez obzira na to, sretna sam da sam sudjelovala na ovom natjecanju i imala svoju priliku. Općenito sam sa cijelom sezonom jako zadovoljna, puno sam napredovala i puno toga iskusila - rekla je Sara.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije