HRVATSKI KUP

Završnica nije razočarala: PPD Zagreb osvojio 28. naslov protiv Nexea u finalu

Foto: Sasa Miljevic/PIXSELL
Završnica nije razočarala: PPD Zagreb osvojio 28. naslov protiv Nexea u finalu
15.05.2022.
u 20:02
Bila je to odlična i zanimljiva utakmica u kojoj je pitanje pobjednika razriješeno tek u samoj završnici kada je PPD Zagreb pobjegao na pet golova razlike
Pogledaj originalni članak

Rukometaši Prvog plinarskog društva Zagreb pobjednici su 30. izdanja hrvatskog rukometnog Kupa nakon što su u finalu u Poreču pobijedili Nexe 30-27 (16-16).

PPD Zagrebu je to bilo 29. finale i 28. osvojeni trofej, dok je Nexeu ovo bilo peto finale hrvatskog Kupa i peti poraz. U svih pet navrata izgubili su od PPD Zagreba. Samo su dva kluba do sada osvajala hrvatski rukometni Kup. PPD Zagreb 28, te Metković 2 puta.

Bila je to odlična i zanimljiva utakmica u kojoj je pitanje pobjednika razriješeno tek u samoj završnici kada je PPD Zagreb pobjegao na pet golova razlike.

Nexe je bolje ušao u susret. Momčad iz Našica je povela 3-1, pa 4-2. PPD Zagreb je uspio izjednačiti, a u desetoj minuti stići i do prvog vodstva (6-5). Međutim, Našičani su tri minute kasnije ponovo imali dva pogotka prednosti (9-7). U 22. minuti je PPD izjednačio (13-13), da bi tri minute kasnije prvi put u poluvremenu stigao do +2 (15-13). No, Nexe se vratio izjednačiši na 15-15, a bez pobjednika se otišlo i na odmor (16-16).

U nastavku susreta je Zagreb zaigrao daleko bolje i u 43. minuti hrvatski prvak je prvi put stigao do tri gola razlike (23-20). U 45. minuti je bilo +4 (24-20), a u 54. i najvećih pet pogodaka prednosti (29-24).

Nexe se dvije i pol minute prije kraja uspio približiti na dva gola zaostatka (29-27), no više od toga nije išlo.

PPD Zagreb su do pobjede predvodili Ivan Čupić s osam golova, Filip Vistorop sa šest, te David Mandić s pet pogodaka, dok su kod Nexea najbolji bili Fahrudin Melić sa sedam, Marin Jelinić s pet, te Halil Jaganjac i Mario Tomić sa po četiri gola.

Dodajmo kako su u subotu u Poreču rukometašice Podravke Vegete po 24. put u klupskoj povijesti osvojile Kup Hrvatske nakon što su u finalu pobijedile Bjelovar sa 33-20 (16-11).

Sukob Udruge sudaca i Nexea

Skandal u hrvatskom rukometu sve veći, suci odgovorili na optužbe za krađu

- Što se dogodilo? Pa volio bih za početak da je bio TV prijenos, pa da svi vide što se dogodilo. Moram reći da nismo igrali samo protiv igrača PPD Zagreba, igrali smo protiv svega i svačega. Počeo bih od toga da je PPD Zagreb zabranio ulaz našim navijačima. Dobili smo samo 60 ulaznica što nije u redu, pa je izostala veća podrška našim igračima s tribina. Ne znam zašto se igra u ovako maloj dvorani - rekao je rukometaš Nexea Janko Kević

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.