Blanka Vlašić

Želim u Ptičjem gnijezdu ponovno loviti medalju

Foto: Petar Glebov/PIXSELL
Želim u Ptičjem gnijezdu ponovno loviti medalju
09.07.2015.
u 10:45
Dosad je na svjetskim smotrama osvojila dva zlata i srebro.
Pogledaj originalni članak

Dan nakon što je otkazala nastupe na mitinzima Dijamantne lige u Lausanni (9. srpnja) i Monacu (17. srpnja), Blanka Vlašić, najbolja hrvatska visašica, pokušala je objasniti što se zapravo dogodilo.

Spremiti se za Peking

– Već neko vrijeme osjećam tegobe u desnoj Ahilovoj tetivi. No, posljednjih dana situacija se malo pogoršala, pa smo nakon dijagnostičkog pregleda i savjetovanja sa stručnjacima odlučili preskočiti dva sljedeća mitinga Dijamantne lige te odmah pristupiti rehabilitaciji kako bih si dala dovoljno vremena za pripreme za Svjetsko prvenstvo u Pekingu. Ipak je Svjetsko prvenstvo najvažnije natjecanje ove sezone, a ja tamo želim doći potpuno zdrava i spremna – rekla je Blanka.

Dakle, nastup na Svjetskom prvenstvu u Pekingu nije upitan?

– Dosta toga mogu već sada odrađivati na treningu tako da sam na neki način već započela pripreme za to veliko natjecanje. Nadam se i vjerujem da ću sezonu završiti u lijepom natjecateljskom ritmu. Uz Božju pomoć valjda neće proći još jedna godina bez mene na velikom natjecanju. Želim ponovno skakati na stadionu Ptičje gnijezdo, gdje sam 2008. godine osvojila srebro na Olimpijskim igrama. Ne, nije mi stadion ostao u lošem sjećanju jer sam izgubila od Belgijanke Hellebaut. To je sport, negdje dobiješ, negdje izgubiš – rekla je Blanka.

Dakle, naša visašica duboko u sebi vjeruje da će nastupiti u Pekingu i pokušati osvojiti svoju četvrtu svjetsku medalju. Zasad u svojim vitrinama ima dva zlata (Osaka 2007. i Berlin 2009.) te jedno srebro (Daegu 2011.). No, teško je znati što će dalje biti s ozljedom.

Možda do ove velike stanke nenastupanja na velikim svjetskim natjecanjima ne bi ni došlo da Blanka 2011. nije skakala u J. Koreji.

Puše i na hladno

A skakala je ozlijeđena. Tada je riskirala. Osvojila je doduše medalju, ali tu je medalju skupo platila – nije nastupala četiri godine. Zato danas Blanka puše i na hladno. Jako dobro zna da još jedna teža ozljeda znači i kraj karijere, a ona silno želi nastupiti na još jednim Igrama, u Riju 2016. godine.

>>Blanka Vlašić: Ne želim riskirati i ugroziti Svjetsko prvenstvo

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.