Marco Materazzi:

'Zidaneu sam opsovao sestru i to je glupo, ali ne opravdava onakvu reakciju'

Foto: Reuters
\'Italy\'s Marco Materazzi falls on the pitch after being head-butted by France\'s Zinedine Zidane (R) during their World Cup 2006 final soccer match in Berlin July 9, 2006. FIFA RESTRICTION - NO MOBI
Foto: DPA/PIXSELL
Zidane, Materazzi
Foto: Reuters/PIXSELL
Italy's Marco Materazzi falls on the pitch after being head-butted by France's Zinedine Zidane (R) during their World Cup 2006 final soccer match in Berlin July 9, 2006. FIFA RESTRICTION - NO MOBILE USE HOLLAND OUT Picture taken July 9, 2006. REUTERS/Pet
Foto: Reuters/PIXSELL
'People take photos in front of a statue, depicting former French national soccer team player Zinedine Zidane (L) head-butting Italian defender Marco Materazzi during the 2006 finals of the soccer Wor
Foto: Reuters/Pixsell
People take photos in front of a statue, depicting former French national soccer team player Zinedine Zidane (L) head-butting Italian defender Marco Materazzi during the 2006 finals of the soccer World Cup, by Algerian born artist Adel Abdessemed, in fron
09.07.2016.
u 12:42
- Rekao sam mu nešto vezano uz sestru, a ne uz majku. Moja majka je umrla kad sam imao 15 godina i ne bih se spuštao tako nisko da nekome spominjem majku.
Pogledaj originalni članak

Prošlo je deset godina otkako je talijanski reprezentativac Marco Materazzi u finalu SP-a isprovocirao Zinedinea Zidanea toliko da ga je ovaj udario glavom i dobio isključenje. Italija je na kraju otišla do kraja, a o ovom incidentu naveliko se priča i nakon 10 godina.

- Odlučio sam napisati knjigu o tome jer su me svi ispitivali što sam rekao Zidaneu da je toliko poludio. To što sam rekao je bilo veoma glupo, ali moje riječi ne opravdavaju takvu reakciju. U bilo kojem kvartu u Rimu, Napulju, Torinu, Milanu ili Parizu čuješ puno gore stvari, kazao je Talijan za L'Equipe.

Još je jednom demantirao da mu je opsovao majku.

- Rekao sam mu nešto vezano uz sestru, a ne uz majku. Moja majka je umrla kad sam imao 15 godina i ne bih se spuštao tako nisko da nekome spominjem majku. Nikada mi nije bilo jasno zbog čega je taj incident poprimio toliko razmjere i krivo se shvaća. Na ulicama u italiji mi često čestitaju na tom potezu i govore da sam učinio dobru stvar, a po tome se vidi kako je sve poprilimo potpuno pogrešne konotacije, zaključio je Materazzi.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 8

TR
tragurion1954
12:58 09.07.2016.

Da je to napravio hrvatski nogometaš, hrvatski mediji bi ga zgazili do kraja! Jedva bi dočekali! Talijani imaju domoljubne medije, a kod nas...gadi ti se koliko petokolonaša u medijima! Jedva čekaju pisati protiv ove zemlje, uživaju potpirivati svađu i neslogu! A uvijek se nađe onih koji nasjednu, što smo na zalost vidjeli i u Francuskoj.

Avatar Inati_se_slavonijo
Inati_se_slavonijo
13:54 09.07.2016.

Tipični talijanski ganci,dobro si i prošao ... Reci to nekom balkanjerosu i kupili bi te oni iz pogrebnog poduzeća po travnjaku.

SM
SmellsLikeŠit
12:51 09.07.2016.

Ak je rekal da mu je... sestru, to znači da mu je sestra dobra,i trebao je to shvatiti kao kompliment ;)