Tragedija

Nemoćni suborci u očaju gledali kako se utapaju, životom je platila pokušaj da spasi prijateljicu

Foto: Instagram/VKontakte
Elina Gismejeva (lijevo) i Fatima Žagupova
Foto: Instagram/VKontakte
Elina Gismejeva (lijevo) i Fatima Žagupova
06.08.2019.
u 10:54
Do tragedije je došlo kada je Gismejeva skočila u more unatoč olujnom nevremenu, a Žagupova za njom u želji da je spasi
Pogledaj originalni članak

Iz Sevastopolja su stigle tragične vijesti. U nedjelju su se ispred očiju svojih suboraca utopile Fatima Žagupova (33), svjetska prvakinja u kickboksu, te Elina Gismejeva (27), svjetska doprvakinja u istome sportu.

Do tragedije je došlo kada je Gismejeva skočila u more unatoč olujnom nevremenu.

Djevojku je, prema još uvijek nepotvrđenim iskazima svjedoka, val odmah ponio i udario u mol, a kada je Žagupova vidjela prijateljicu u nevolji i skočila za njom u želji da je spasi, i sama se našla u velikim problemima u nemirnom moru.

Cijela se drama odvijala ispred očiju njihovih kolega iz reprezentacije koji su reagirali na njihovo zapomaganje. Međutim, kada su stigli do njih i bacili im uže, djevojke je već koju sekundu kasnije prekrio val i obje su uskoro pronađene mrtve.

Mjesto odakle je Gismejeva skočila nije bilo predviđeno za kupanje, pa stoga u blizini nije bilo adekvatne opreme za spašavanje.

Prema informacijama koje su u utorak prenijeli ruski mediji, obje sportašice spremale su se za povratak kući, kupile avionske karte, a Gismejeva je odlučila baciti se u more još jedanput prije povratka.

 

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

LI
liliZG
11:02 06.08.2019.

platile životom svoju glupost