Zlatni Karlovčanin

Zlatni Oscar: Biti svjetski prvak izniman je osjećaj, san su mi Olimijske igre

Foto: Hrvatski taekwondo savez
05.10.2024.
u 23:50
Oscar Kovačić tekvondo voli svakim atomom svog bića, živi za njega 24 sata na dan. Ako treba odradit će i pet treninga dnevno, spavati u dvorani, priča Kovačićev trener Luka Vlašić
Pogledaj originalni članak

Hrvatski tekvondo ne prestaje potvrđivati da je najtrofejniji hrvatski pojedinačni sport a posljednji je to učinio karlovački maturant Oscar Kovačić (17), najnoviji svjetski juniorski prvak.

Nakon što je protutnjao Svjetskim prvenstvom što se održava u postojbini ovog borilačkog sporta - Južnoj Koreji - za ovog sjajnog mladića njegov trener Luka Vlašić iz karlovačkog Taekwondo kluba Prana kazao je ovo:

- Oscar je izniman mladi čovjek. On ovaj sport voli svakim atomom svog bića, živi za njega 24 sata na dan. Nikad mu ništa u vezi s tekvondoom nije teško pa bi, da treba, odradio i pet treninga dnevno. Ako treba spavat će u dvorani, učinit će sve što je potrebno da bio uspio.

Nakon što nam ga je predstavio u superlativima, "coach" Vlašić je proslijedio telefon svom zlatnom pulenu koji se smirio nakon šampionske euforije.

- Smirio sam se, no bilo je velikog veselja.

Oscar je karlovački srednjoškolac. Okititi se svjetskim zlatom nakon toliko puno treniranja i odricanja fenomenalan je osjećaj.

- Idem u Prirodoslovnu školu za tehničara nutricionista. Krenuo sam u četvrti razred i planiram studirati no još nisam odlučio što.

Njegove akademske ambicije nisu male no one sportske su još veće.

- Moj san je nastupiti na Olimpijskim igrama, ako je moguće već u Los Angelesu, za četiri godine. Nadam se seniorskim nastupima što prije, vjerujem da bih se brzo na to naviknuo. Uostalom, na mlađeseniorskom Prvenstvu Europe sam sa 16 godina bio treći u konkurenciji boraca do 21 godinu.

Tekvondo mu je prvi i osad jedini sport i glavna zanimacija.

- Ja kada imam slobodnog vremena od škole i treninga i njega odvojim ga za trening. Tekvondo treniram od malih nogu. Mislim da sam počeo s četiri godine. Mama se bavila atletikom, njena braća igrala su ragbi, tako da sam odrastao u sportskom okruženju. Jako sam zahvalan mom treneru Luki Vlašiću koji mi je zapravo i moj najveći uzor.

A čini se da je Oscar i u kvalitetnom klupskom okruženju u ime kojeg je njegov trener Luka Vlašić imao potrebu zahvaliti se onima koji su im bili vjetar u leđa.

- Iznimna zahvala ide našim obiteljima za neupitnu podršku. Dakako, i našem matičnom klubu Prani s predsjednikom Goranom Cvitakom na čelu. Hvala i Hrvatskom taekwondo savezu i svima koji nas podržavaju u ovome što radimo.


 


 


 


 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.