Novo hrvatsko zlato

Oscar Kovačić postao prvi muški svjetski juniorski prvak iz Hrvatske

Foto: Hrvatski taekwondo savez
1/6
05.10.2024.
u 14:00

Mladi Karlovčanin trijumfirao je na Svjetskom prvenstvu što se održava u Južnoj Koreji gdje je neki dana svjetskom juniorskom prvakinjom postala i Splićanka Magdalena Matić

Pretposljednjeg dana Svjetskog juniorskog prvenstva u tekvondou što se održava u Chuncheonu, u postojbini togolimpijskog sporta Južnoj Koreji, Hrvatska je dobila svog prvog muškog svjetskog juniorskog prvaka. Uspjelo je to Oscaru Kovačiću, članu karlovačke Prane, koji je u kategoriji do 78 kilograma nanizao šest pobjeda izgubivši samo jednu rundu.

U prvom kolu nadjačao je Kanađanina Kalara, potom dvojicu boraca pod neutralnom zastavom - Rusa Dziadovicha i Bjelorusa Melikova. U četvrtfinalu, u borbi koja osigurava medalju, nadjačao je domaćeg predstavnika Tae Hyun Ana a u polufinalu Iranca Ahmadvanda, jedinog koji mu je uspio uzeti rundu.

Raspoloženom Oscaru Kovačiću, koji je s ovim postignućem zaslužio tekvondaškog Oscara, stati na put nije uspio niti finalni mu protivnik Poljaka Michala kojeg je pobijedio s 2:0 u rundama.

S obzirom na to da Hrvatski taekwondo savez ostavlja takvu mogućnost, Kovačića kroz turnir nije vodio izbornik već njegov klupski trener Luka Vlašić. Za njega smo mislili da mu je troškove puta platio klub ali nas je demantirao rekavši da je to ipak učinio nacionalni savez koji inače ima običaj refundirati troškove onim trenerima čiji puleni osvoje odličje. 

Inače, da nije riječ o momku koji je imao samo nevjerojatno dobar dan ili možda ponešto sreće u ždrijebu (što se vidi i po imenima koja je po putu dobio) dokaz je i podatak da je još prije dvije godine, sa samo 15 godina, na Svjetskom juniorskom prvenstvu bio brončani a da je sa 16 godina na mlađeseniorskom prvenstvu Europe bio treći. Očito je riječ o naglašenom talentu pred čijim trenerima (kako klupskim tako i nacionalnim) sada je velik posao da od njega naprave i jednako dobrog seniora. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije