STROJ ZA GOLOVE

Znate li koji legendarni Hrvat ima bolji omjer pogodaka po utakmici od Ronalda i Messija?

Foto: Sinisa Hancic/PIXSELL
Znate li koji legendarni Hrvat ima bolji omjer pogodaka po utakmici od Ronalda i Messija?
17.10.2024.
u 08:36
Ukupno, postoji 30 igrača koji se mogu pohvaliti boljim međunarodnim omjerom pogodaka po utakmici od Ronalda, čiji rekord iznosi 133 pogotka u 215 utakmica za Portugal – 0,62 pogotka po utakmici.
Pogledaj originalni članak

Cristiano Ronaldo i Lionel Messi dva su najbolja međunarodna strijelca svih vremena u povijesti. Ali brojni igrači mogu se pohvaliti boljim omjerom pogodaka! Ukupno, postoji 30 igrača koji se mogu pohvaliti boljim međunarodnim omjerom pogodaka po utakmici od Ronalda, čiji rekord iznosi 133 pogotka u 215 utakmica za Portugal – 0,62 pogotka po utakmici. Ima ih još mnogo koji imaju bolji rekord od Messija, čiji rekord iznosi 109 pogodaka u 188 utakmica za Argentinu – 0,58 po utakmici.

Iznenađujuće, taj popis uključuje imena kao što su Shaun Goater (20 pogodaka u 22 utakmice za Bermude; 0,91), Nahki Wells (20 pogodaka u 26 utakmica za Bermude; 0,77) i Lyle Taylor (13 pogodaka u 20 utakmica za Montserrat; 0,65)... No, izdvojit ćemo šest puno poznatijih nogometnih imena.

Ferenc Puškaš

Dok su Messi i Ronaldo odavno nadmašili Puškašov ukupni zbroj, njegov povratak u Mađarsku ostaje neka vrsta mjerila s kojim će se čak i Kylian Mbappé i Erling Haaland danas boriti.
Najmoćniji među Mađarima ostvario je nevjerojatan doseg od 84 pogotka u 85 utakmica, uključujući dva u 'utakmici stoljeća', pobjedi Mađarske nad Engleskom 1953. godine na Wembleyju od 6:3 i otvaranju u 'čudu iz Berna', šokantnom porazu Mađarske 2:3 od Zapadne Njemačke u finalu Svjetskog prvenstva 1954.
To je učinak od 0,99 pogodaka po utakmici na međunarodnoj sceni. Nije ni čudo što njegovo ime ostaje sinonim za veliku golgetersku vještinu.

GALERIJA O njoj je pričala cijela Hrvatska, a sad je u očajnoj situaciji

Foto: M.M./ATAImages/PIXSELL
Beograd: Proslava 27. rođendana radija "Novosti" na Trgu Nikole Pašića
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Zagreb: Košarkašice ŽKK Novi Zagreb
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
Zagreb: Milica Dabovi? poja?anje je KK Novi Zagreb
Foto: Antonio Ahel
Beograd: Proslava petog rođendana brenda Steven Dockman održana je na splavu Cotier
Foto: Antonio Ahel
Beograd: Poznati popratili Master Class frizera Boris Obreškog koji je održan u Madlenijanumu
Foto: Antonio Ahel/PIXSELL
Beograd: Snimanje emisije Amigi Show na TV Pink
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
Zagreb: Milica Dabovi? poja?anje je KK Novi Zagreb
Foto: Antonio Ahel
Beograd: Milica Dabović s djetetom na otvaranju Dora Lux cafee and beauty place salona
Foto: Antonio Ahel/PIXSELL
Beograd: Snimanje emisije Amigi Show na TV Pink
Foto: Antonio Ahel
Beograd: Martina Vrbos nastupila je na sajmu vjenčanja
Foto: Zorana Mandic
Beograd: Revijom poznatih dama otvoren 21. Sajam vjenčanja
Foto: Antonio Ahel/PIXSELL
Beograd: Snimanje emisije Amigi Show na TV Pink
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Zagreb: Košarkašice ŽKK Novi Zagreb

Erling Haaland

Dok je Mbappé daleko od Puškašovog čarobnog omjera (48 golova u 86 utakmica za Les Bleus; 0,55), Haaland nekim čudom nije daleko. U dobi od 24 godine, fenomen Manchester Cityja upravo je postao najbolji strijelac Norveške svih vremena s 34 pogotka iz samo 37 utakmica. To je uvjerljivo najbolji omjer (0,92) od bilo kojeg igrača velikog imena u modernoj eri. To je još impresivnije kada uzmete u obzir da se Norveška inače mučila, jer se nije uspjela kvalificirati ni na jedno veliko natjecanje od Eura 2000. A njihov posljednji izlet bio je poraz od Austrije rezultatom 1:5. To – i njegov povratak u Ligu prvaka za Red Bull Salzburg – uvjerljiv su protuargument onima koji sugeriraju da je za njegove pogotke zaslužna činjenica da je okružen sjajnim igračima u Cityju.

Ali Daei

Iranska ikona Ali Daei bila je globalno mjerilo. Dugo je držao rekord najboljeg strijelca svih vremena u međunarodnom nogometu. I dok ga je odavno nadmašio Ronaldo, a nedavno i Messi, njegov omjer pogodaka ostaje za povijest. Bivši napadač münchenskog Bayerna zabio je 108 pogodaka u 148 nastupa za Iran.  

Romelu Lukaku

Sklonost propuštanju velikih šansi u velikim utakmicama (sjetite se utakmice s Hrvatskom na SP-u 2022. godine!) možda su glavni argument za kojim će posegnuti oni kojima se ovaj napadač ne sviđa. No, ovo je igrač koji je postigao 300 pogodaka u svojoj klupskoj karijeri i bio briljantan u najboljem izdanju za Everton i Inter.
Njegov međunarodni rekord također je impresivan. Postigao je čak 85 pogodaka u samo 119 nastupa za Belgiju – 0,71 po utakmici. Šesti je na vječnoj međunarodnoj listi strijelaca i drugi nakon Ronalda u Europi.

VEZANI ČLANCI:

Harry Kane

Najbolji strijelac Engleske svih vremena ima 68 pogodaka u samo 101 utakmici - 0,67 po utakmici. Upravo je dosegao stotinu nastupa i ne bi bilo veliko iznenađenje da ostvari stotinu pogodaka za Tri lava.

Davor Šuker

Ništa nas ne čini tako depresivno starima od spoznaje da je nogometna generacija Z publika koja vjerojatno nikada nije čula za Šukera. Vjerojatno ima i takvih. Jedan od najvećih hrvatskih nogometnih brendova legenda je hrvatskog nogometa i najbolji strijelac naše reprezentacije. Ako ovo čitate i mlađi ste od 30 godina, molimo vas da odete na u YouTube i za početak pogledate njegov lob Peteru Schmeichelu na Euru 1996. godine Legendarni Hrvat, osvajač Zlatne kopačke na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj 1998. godine i osvajač Lige prvaka s Real Madridom, zabio je 45 pogodaka u samo 68 utakmica za Hrvatsku između 1992. i 2002. godine. Postotak od 0,65 golova po utakmici još je impresivnija u 90-ima, za razliku od današnjeg vremena s puno većim brojem utakmica. 

POŠTIVANJE KANONSKIH PROPISA

Zbog sumnji na zlostavljanje udaljen popularni franjevac sa Svetog Duha

Poštivajući interes javnosti, provincija poziva medije da se prilikom izvještavanja o ovom događaju suzdrže od otkrivanja detalja mogućeg kaznenog djela kako bi poštivali sve zakonske odredbe i zaštitili sve dionike te civilnim vlastima omogućili provedbu sveobuhvatne istrage u čemu će imati punu podršku i suradnju cijele Hrvatske provincije sv. Jeronima franjevaca konventualaca“, piše u priopćenju

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.