'NISU NAM DALI RAZGOVARATI'

Zvone Boban otkrio zbog čega je dobio otkaz u Milanu: 'Morao sam to učiniti, i dalje smo na sudu'

Foto: SATISH KUMAR/REUTERS
FILE PHOTO: Zvonimir Boban, Fifa Deputy Secretary General, gestures during the Dubai International Sports Conference in Dubai
06.10.2024.
u 13:37
Nakon svega par mjeseci više nismo imali podršku ni povjerenje. Htjeli su dovesti drugog čovjeka i pregovori su već bili počeli - rekao je Boban
Pogledaj originalni članak

Vrijeme početka pandemije koronavirusa, u ožujku 2020., bilo je i vrijeme kada je Zvonimir Boban prestao biti direktor talijanskog AC Milana. Samo devet mjeseci nakon što je došao na tu funkciju s nje je morao odstupiti. Otkrio je to sada u razgovoru za Radio Deejay, kojeg prenose brojni talijanski mediji. Boban se dakle, kratko bio vratio u klub u kojem je proveo veliki dio svoje igračke karijere. Nekadašnji kapetan hrvatske nogometne reprezentacije sada je otkrio razloge zbog kojih je došlo do kraja suradnje s Milanom.

Boban je otkrio da je otkaz dobio zbog intervjua u talijanskom listu Gazzetta dello Sport. Ondje je izjavio da je bivši izvršni direktor Milana Ivan Gazidis iza njegovih i leđa Paola Maldinija radio na način da je pokušavao bez njihova znanja dovesti njemačkog stručnjaka Ralfa Rangnicka.

- Nakon svega par mjeseci više nismo imali podršku ni povjerenje. Htjeli su dovesti Rangnicka i pregovori su već bili počeli. Nije nam omogućen normalan razgovor. Nakon zimskog prijelaznog roka i dolaska važnih igrača poput Simona Kjaera, Alexisa Saelemaekersa i Zlatana Ibrahimovića te odlazaka Susa i Krzysztofa Piąteka, nismo uspjeli učvrstiti svoju poziciju. Morao sam se, stoga, obratiti javnosti jer su vlasnici kluba već bili kontaktirali Rangnicka za iduću sezonu, što je Rangnick potvrdio u svojem intervjuu - rekao je Boban i dodao:

- Dao sam intervju za La Gazzettu dello Sport, što smatram da je bilo pošteno, a oni su mi dali otkaz. Još smo na sudu. Žao mi je, ali to je život - zaključio je.

FOTO Oženio se legendarni Gianluigi Buffon! Na vjenčanje je stigao i Zvonimir Boban u pratnji supruge

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Foto: Reuters (Ilustracija)
Gianluigi Buffon
Foto: Reuters/PIXSELL
Gianluigi Buffon
Foto: Reuters/PIXSELL
Gianluigi Buffon
Foto: Youtube/Screenshot
Gianluigi Buffon

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar Đovak Noković
Đovak Noković
16:29 06.10.2024.

Žabarima nije za vjerovat ali kakvi god da jesu oni su male bebe za nas