Sajam turizma Place2Go

Agencije se ne mogu obraniti od upita škola za izlete

Agencije se ne mogu obraniti od upita škola za izlete
09.04.2022.
u 21:35
S optimizmom se ulazi i ovogodišnju sezonu. Buking je nakon prvotnog zatišja zbog Ukrajine posljednjih dana živnuo.
Pogledaj originalni članak

Pandemija je razotkrila slabosti masovnog turizma i pred Hrvatskom je odmak od tradicionalnog modela i pozicioniranje naše zemlje kao održive destinacije cjelogodišnjeg turizma, čulo se na konferenciji Smart Tourism održanoj prvog dana međunarodnog sajma turizma Place2Go u Zagrebu. Turizam sutrašnjice trebao bi biti zeleniji, bolje izbalansiranog gospodarskog razvoja i kvalitete života lokalnog stanovništva, s fokusom na stvaranje funkcionalnih regija i naglaskom na wellness, zdravstveni aktivni turizam.

- Došlo je vrijeme pozicioniranja Hrvatske kroz više aspekata održivosti: očuvanje prostora, korištenje zelenih tehnologija, novi poslovni model koji će biti održiv na dugi rok... - potvrđuje i direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić.

S optimizmom se ulazi i ovogodišnju sezonu. Buking je nakon prvotnog zatišja zbog Ukrajine posljednjih dana živnuo.

- Čekaju nas bolje godine od protekle dvije. Putničke agencije su u 2020. odradile deset, a lani 40 posto prometa iz 2019. i pandemiju je samo zahvaljujući pomoći Vlade preživjelo 97 posto naših članica - kaže Tomo Fain, predsjednik Udruge putničkih agencija (UHPA).

- Trebat će nam nekoliko godina da normaliziramo poslovanje. No, vjerujemo da je 2022. prva godina oporavka. Evo, u posljednjih mjesec dana svjedočimo da se agencije ne mogu obraniti koliko ima upita škola za izlete i ekskurzije.

Mnogi su se zaželjeli putovanja, a djelić atmosfere putoholičari mogu danas i sutra doživjeti i na turisitčkom sajmu Place2Go. Ulaz u Arenu Zagreb je besplatan. Prvi put predstavljaju se Nizozemska i Crna Gora. Zemlja partner je Indija, a uz domaće izlagače nastupaju i Maldivi, Indonezija, Slovenija, Italija, Srbija, BiH... 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

PE
pežo
22:00 09.04.2022.

Učitelji nestrpljivo čekaju putovanja na tuđi račun .