Počinje jesensko zasjedanje

'Aktualac' se odgađa za 28. rujna, Vladi najviše pitanja iz HDZ-a

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Modne kombinacije saborskih zastupnica za zadnji tjedan ljetne sjednice
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Zagreb: Sabor nastavio sjednicu raspravom o prijedlogu zakona o poticanju ulaganja
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Zagreb: Hrvoje Zekanović pristupio Hrvatskoj demokršćanskoj stranci koja je dio saborske većine
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Zagreb: HDZ-ovi zastupnici Ba?i? i Pavi? hvale Vladin paket mjera
15.09.2022.
u 07:24
Sabor će redovito zasjedati do sredine prosinca, do kada će održati dvije sjednice, prvu od 15. rujna do 4. studenog, a drugu od 16. studenog do 15. prosinca. Na dnevnom redu je više od 240 točaka, među kojima i 65 zakona vezanih za euro.
Pogledaj originalni članak

Nakon dvomjesečne ljetne stanke Sabor danas počinje redovno jesensko zasjedanje, ali ne uobičajenim “aktualnim prijepodnevom”, koji se odgađa za 28. rujna. 

Naime, budući da se jučer doznalo da je premijer Andrej Plenković pozitivan na koronavirus pa stoga ne može danas biti na saborskom “aktualcu”, šef Sabora Gordan Jandroković iznio je klubovima zastupnika tri prijedloga - ili da zastupnici pitanja namijenjena premijeru danas postave nekom drugom članu Vlade, ili da zatraže pisani odgovor ili da se “aktualac” odgodi za dva tjedna.

Svi zastupnički klubovi izjasnili su se za odgodu pa će 28. rujna pitanja premijeru i ministrima u sabornici postaviti 40 zastupnika. Kako je već obznanjen popis i redoslijed postavljanja pitanja, zanimljivo je da će najviše pitanja premijeru i Vladi stići upravo iz HDZ-a (njih čak 16), dok će pet pitanja postaviti SD, tri SDP, po dva Most i DP, a ostali po jedno. Sabor će redovito zasjedati do sredine prosinca, do kada će održati dvije sjednice, prvu od 15. rujna do 4. studenog, a drugu od 16. studenog do 15. prosinca. Na dnevnom redu je više od 240 točaka, među kojima i 65 zakona vezanih za euro.

Sabor ponovni rad počinje i nekim promjenama, tako je zastupnica Reformista Natalija Martinčević, koja je do lipnja bila dio saborske većine, sad u redovima oporbe, dok je Hrvoje Zekanović postao bivši oporbenjak jer je od jučer član HDS-a te je u vladajućoj većini sad i službeno postao 77. glas. 

VIDEO: Medvedev zaprijetio Zelenskom: To je dječje zagrijavanje. Do kraja rata neće doći bez kapitulacije

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

PV
prcko.vita
07:37 15.09.2022.

Znači, bezveze plaćamo sve ove zamjenike i ministre, kada nisu u stanju zamjeniti premijera. Tuga i žalost.