Aleksandar Vučić:

'Nadam se da će odnosi biti puno bolji i mislim da Plenković misli to isto'

01.11.2016.
u 16:42
Srbijanski premijer najavio je da će idućih dana posjetiti predstavnike hrvatske zajednice u Srbiji i otvoriti nove asfaltirane ceste
Pogledaj originalni članak

Srbijanski premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas kako se nada da će Srbija i Hrvatska imati puno bolje odnose nakon što je na čelo vlade u Zagrebu došao Andrej Plenković, ali je ocijenio da atmosfera "nije laka".

"Nadam se da će odnosi biti puno bolji i mislim da Plenković misli to isto i nada se istom", rekao je Vučić tijekom posjeta Hamburgu, odgovarajući na pitanje kako vidi buduće odnose Srbije i Hrvatske nakon što je novi vođa HDZ-a preuzeo dužnost premijera.

Vučić je rekao da dvije zemlje mogu dati novi impuls u odnosima iako atmosfera "nije laka", prenose beogradski mediji.

"Nemam dokaze i nisam siguran, ali nadam se da možemo izgraditi puno bolje odnose, radi obje naše zemlje i u korist oba naroda", izjavio je Vučić.

Dodao je da najmanje što on može učiniti jest obećati narodima i hrvatskoj nacionalnoj manjini u Srbiji da će učiniti sve što može da se ispune njihove želje.

Srbijanski premijer najavio je da će idućih dana posjetiti predstavnike hrvatske zajednice u Srbiji i otvoriti nove asfaltirane ceste, navode mediji.

>> Beograd provodi istragu o oružju pronađenom kod obiteljske kuće Aleksandra Vučića

>> U Srbiji su se zaredali skandali oko stranih špijuna. Koja je pozadina tih događaja?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 19

Avatar Matija22
Matija22
17:12 01.11.2016.

najbolje bi bilo da imamo nikakve odnose svi zadovoljni

Avatar sv.ilija
sv.ilija
17:20 01.11.2016.

Krenuli opet vučić,dačić,tadić,dodik preselite uredništvo u srbiju možda vam bude bolje tamo

ST
stomugromova
17:42 01.11.2016.

Imaš i zašto da se nadaš.USA žele Srbiju izvući iz ruske interesne sfere i staviti pod svoj portfelj ,a od Plenkovića se očekuje da podmetne naša hrvatska pleća da bi se udovoljilo željama gospodara,makar i na našu štetu.