PREDSJEDNICA UDRUGE

Američka veleposlanica uručila Đurđi Adlešić iz 'Hrvatska pomaže' nagradu za pomoć djeci Ukrajine

Foto: Veleposlanstvo SAD-a u Hrvatskoj
Foto: Veleposlanstvo SAD-a u Hrvatskoj
Foto: Veleposlanstvo SAD-a u Hrvatskoj
26.06.2024.
u 18:44
Nagradu joj je uručila upravo veleposlanica Nathalie Rayes koja se tim povodom oglasila na X-u, bivšem Twitteru
Pogledaj originalni članak

Đurđa Adlešič, predsjednica udruge 'Hrvatska pomaže', dobila je nagradu za žensku hrabrost koju joj je uručilo Veleposlanstvo SAD-a u Hrvatskoj. Nagradu joj je uručila upravo veleposlanica Nathalie Rayes koja se tim povodom oglasila na X-u, bivšem Twitteru. 

- Čast mi je uručiti Đurđi Adlešić ovu nagradu za njezine iznimne humanitarne napore u pružanju podrške raseljenoj ukrajinskoj djeci i njezinu predanost obrazovanju o minama i psihosocijalnoj potpori kroz udrugu 'Hrvatska pomaže' - poručila je Rayes. 

Inače, na stranicama udruge navodi se kako je Grad Zagreb inicirao njeno osnivanje, a uz njega su se pridružili gradovi Dubrovnik i Osijek. Kako se navodi, udruga se bavi poticanjem, praćenjem, proučavanjem i unapređivanjem razvoja i suradnje gradova, izradom stručnih projekata koji se tiču razvoja, organiziranjem sajmova, savjetovanja, predavanja i ostalog kako bi se unaprijedilo povezivanje gradova, a osim humanitarnih akcija Udruga i pruža pomoć u području protuminskog djelovanja u RH. 

POVEZANI ČLANCI:

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.