prezadužena bolnica

Andrija Hebrang: Ne damo Vesnu Bosanac!

Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
Andrija Hebrang: Ne damo Vesnu Bosanac!
28.06.2013.
u 21:02
Žao mi je što nisam uspjela provesti sve projekte koje sam planirala. To će sad ostati nekom novom ravnatelju, kaže V. Bosanac
Pogledaj originalni članak

Dugogodišnja ravnateljica Opće bolnice Vukovar Vesna Bosanac, odlukom Vlade RH, razriješena je dužnosti, a uz nju i članovi Upravnog vijeća bolnice. Za sanacijskog upravitelja imenovan je Davor Arežina.

 – Ne ispravi li se zabuna oko smjene, nijedan branitelj neće doći u Knin na proslavu Dana domovinske zahvalnosti – kazao je Josip Klemm uime braniteljskih udruga na konferenciji za novinare Udruge hrvatskih liječnika dragovoljaca 1990.-1991.

 – Ne damo Vesnu Bosanac. Njenom smjenom Zoran Milanović počinio je najgori mirnodopski zločin nad Vukovarom – rekao je dr. Andrija Hebrang, počasni predsjednik UHLD-a, ustvrdivši da je bolnicu vodila bolje od svih ostalih ravnatelja. Dug nije stvorila ona, nego država, ističe. Inače, bolnički limiti smanjuju se iz godine u godinu, a bolnice stvaraju gubitke. Prošlu je godinu vukovarska bolnica završila sa 35 milijuna kuna duga. Zakonom o sanaciji javnih ustanova, država na zahtjev županije na dvije godine preuzima prezadužene bolnice i sanira ih. Vukovarska bolnica dobila je 6,2 milijuna kuna, a samo plaće iznose 7,4 milijuna. Dr. Ante Ćorušić dodao je da neke bolnice na čelu kojih su ravnatelji koje je imenovala aktualna vlast imaju i deset puta veće dugove, ali ih ne smjenjuju, navevši primjer KBC-a Zagreb.

 – Žao mi je što nisam uspjela provesti sve projekte koje sam planirala. To će sad ostati novom ravnatelju – rekla je Bosanac koja će u bolnici ostati raditi kao liječnica na Odjelu pedijatrije. Uvjete za u mirovinu steći će iduće godine.

>>Bosanac smijenjena zbog duga: Žao mi je što nisam sve dovršila 

>> Udruga hrvatskih liječnika dragovoljaca 1990. – 1991.: Smjenom dr Vesne Bosanac premijer Zoran Milanović je zabio posljednji čavao u lijes Domovinskog rata

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.