Astrolog: Ako država ne uvede restrikcije, moguć je raspad sustava

Foto: Pero Lovrović/Pixsell
Astrolog: Ako država ne uvede restrikcije, moguć je raspad sustava
22.12.2009.
u 08:30
Položaj planeta otkriva kako će se u Hrvatskoj kriza produbiti, očekuju nas otkazi i nesmiljena borba s korupcijom.
Pogledaj originalni članak

Ekonomska kriza u svijetu 2010. tek doseže vrhunac, a ništa lakše neće biti ni Hrvatskoj. U siječnju će biti novi val otpuštanja, veljaču obilježava pesimizam, a s ožujkom počinje kratko, tromjesečno, lakše razdoblje. Sa Slovenijom će biti postignut sporazum, pozitivniji je i odnos sa sudom u Haagu, Vlada se u ožujku pojačava svježim kadrom iz koalicije, a u svibnju će biti i iznenadno imenovanje novog ministra ili čak potpredsjednika Vlade. Istodobno, u vladajućoj stranci definira se novi smjer, mladi kadar zauzima mjesto starijeg. Tako glasi prognoza za prvi dio 2010. poznate astrologinje Anđelke Subašić, inače predavačice na verificiranoj Školi astrologije u Rijeci.

Uhićenje establišmenta

– Težina ponovno počinje u lipnju te se nastavlja u srpnju i kolovozu 2010. U ovoj smo godini tek dijagnosticirali da je kriza, a tek će se dogodine ona očitovati svom težinom. U 2010. će se na likvidnost odraziti svaki krivi potez iz ove godine, svaka neracionalna potrošnja i dodatno zaduživanje. Državna poduzeća mijenjat će uprave, a neka će se i ugasiti. Nastavljaju se problemi s industrijom nafte i plina, kaotično će i dalje biti u prometu, obrazovanju i u medijima, posebno na javnoj televiziji. Sudstvo vapi za reorganizacijom – nabraja naša sugovornica goruće probleme.

Planeti malo bolje stoje brodogradnji, ulaganjima u stambeni fond, genetici i genetskoj tehnologiji, inovacijama naših stručnjaka, domaćem filmu i zabavi.

– Iznenadit će uhićenje osobe iz samog vrha establišmenta. Inače, cijela druga polovica godine vrlo je teška. Obilježava je i pad međunarodnog ugleda. Hrvatska će biti prisiljena ili uvesti potpunu državnu kontrolu i teške restrikcije ili se prepustiti raspadu sustava na svim razinama – iščitava iz danog položaja planeta Anđelka Subašić.

Početak polagana izlaska Hrvatske iz krize vidi tek u drugoj polovici 2011. I to ne vlastitom zaslugom, nego pod utjecajem globalnih mjera. Turistička sezona, u koju se svi uzdaju, neće iznevjeriti, ali ni pokrpati sve rupe. Ukupnim brojkama bit će nalik na ovogodišnju, s tim da će se gosti izrazito štedljivo ponašati, a donekle će se uspjesima moći hvaliti jedino nautički turizam.

Jača od svog prethodnika

Na političkoj sceni, pak, ostaje dominirati premijerka Jadranka Kosor. Provest će rekonstrukciju Vlade, ali od njezine vladavine u 2010. još neće biti izravne dobrobiti za građane. No, kaže astrologinja, antikorupcijska se borba nesmiljeno nastavlja i to vraća povjerenje građana. Je li joj prethodnik smetnja?

– Premijerka je pouzdana, lojalna, privržena i pamti kad joj netko učini dobro. Emocije unosi u posao i spremna se žrtvovati za svoju zemlju. Sanader je, pak, drukčijeg karakternog sklopa. Emocije čvrsto kontrolira, ima snažan ego, što je dobro za karijeru, ali ne i za partnerstva. Između premijerke i njega vodi se svojevrsna “borba za premoć, kontrolu’’. No Jadranki Kosor to nije prvi put, kroz život se probijala na teži način i navikla je da joj muškarci okrenu leđa, da se na njih ne može osloniti. Ali i iz ovog će iskušenja izići jača – kaže A. Subašić.

Bivšem premijeru, pak, planeti su u 2010. namijenili i više izazova. Godina će mu početi napeto, a vrhunac tenzije čeka ga u svibnju i lipnju te od listopada do prosinca. S obzirom na to da je bio premijer, njegovi problemi izići će iz okvira Hrvatske. Bez obzira na dobru kondiciju, u 2010. morao bi jako paziti na zdravlje.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 19

DU
Deleted user
09:51 22.12.2009.

A ja sam jos veci astrolog od te tetice. Evo moje prognoze za 2010.: prvi dan godine pasti ce na jedan petak, u sijecnju ce padati snijeg a u veljaci kisa. Sunce ce sijati u lipnju, srpnju i kolovozu, dok ce u rujnu biti i kise i sunca. HZ vlakovi ce imati zakasnjenje, Croatia Airlines ce i dalje letjeti gubitke, Zlovenija ce nas i dalje zaje*bava*ti, dobiti cemo novog predsjednika, ..... Boze kak sam vidovit!

Avatar kos
kos
10:36 22.12.2009.

\"## Astrolog\"## kasniš barem pet godina

GO
Gogs
09:17 22.12.2009.

a bas je tesko prognozirat ovako nesto,ma dajte molim vas..nasao se astrolog o krizi pricati..