ČULI SE VIDEOPOZIVOM

Banožić Reznikovu: Hrvatska će i dalje činiti sve što može u cilju pomoći prijateljskoj Ukrajini

Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL/Privatna arhiva
Zagreb: Mario Banožić obratio se medijima nakon sjednice Vlade
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
Zagreb: Ministar Banožić održao konferenciju za medije
10.01.2023.
u 14:13
Reznikov je Banožića upoznao sa stanjem u Ukrajini, a hrvatski ministar obrane ponovno je osudio rusku agresiju i iskazao solidarnost s ukrajinskim narodom
Pogledaj originalni članak

Hrvatski ministar obrane Mario Banožić poručio je u razgovoru putem videopoziva u utorak ukrajinskom kolegi Oleksiju Reznikovu da će Hrvatska nastaviti činiti sve što može kako bi pomogla Ukrajini na njezinu europskom putu.

„Ustrajnost ukrajinskog vodstva i neumoljiva hrabrost njihovih vojnika ispravan su odgovor na rusku oružanu agresiju na Ukrajinu. Hrvatska će i dalje činiti sve što može u cilju pomoći prijateljskoj Ukrajini na njezinom europskom putu“, kazao je Banožić, priopćilo je Ministarstvo obrane (MORH).

Ministri su razgovarali i o modalitetima daljnje hrvatske potpore Ukrajini. Reznikov je Banožića upoznao sa stanjem u Ukrajini, a hrvatski ministar obrane ponovno je osudio rusku agresiju i iskazao solidarnost s ukrajinskim narodom. Istaknuo je i da Hrvatska kontinuirano pruža političku, financijsku, tehničku i humanitarnu pomoć Ukrajini, stoji u priopćenju MORH-a.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

GO
goran2hr
15:58 10.01.2023.

Nisu zvali Banožića kako bi čuli dobre želje i riječi potpore. Zvao ga je da pita čega još ima u našim vojnim skladištima, pa da nam to badava odvezu. Čudno zvuči, ali možda i bolje što trenutno više nema ničega. Da su nam stigli Bradley oklopnjaci, a mi platili modernizaciju, već bi nam ih odvezli. A ako već nema čega za odvesti, pa makar da damo koji milijun €, obzirom kako više nema kuna.

Avatar Le-Freak
Le-Freak
15:08 10.01.2023.

Bravo Banozicu, pravi covjek sa srcem, sa znanjem i sa odlucnoscu na pravome mjestu.