Su-57 Felon

Britanski obavještajci: Rusija se u napadu na Ukrajinu koristi moćnim avionima pete generacije

Twitter
09.01.2023.
u 09:13

Rusija ujedno mnogo pazi na svoju reputaciju i ne želi izgubiti Felone iznad Ukrajine, dodaju Britanci

Britansko ministarstvo obrane izvijestilo je da su Rusi od lipnja 2022. tijekom napada na Ukrajinu gotovo sigurno upotrebljavali Su-57 Felon, najnapredniji nadzvučni borbeni avion pete generacije. Dodaju kako su misije vjerojatno bile ograničene na prelet iznad ruskog teritorija i lansiranje projektila zrak-zemlja ili zrak-zrak velikog dometa u Ukrajinu. 

Britanci ističu kako se na satelitskim snimkama od 25. prosinca vidi pet Felona u zračnoj bazi Ahtubinsk, u kojoj se nalazi 929. centar za zračna testiranja. Budući da je ovo jedina poznata baza s Felonima, ruske snage ove zrakoplove vjerojatno su upotrebljavale za operacije protiv Ukrajine.

Rusija ujedno pazi na svoju reputaciju i ne želi izgubiti Felone iznad Ukrajine, pa se nastavlja taktika nesklonosti riziku pri angažiranju zračnih snaga u ratu.

Video – Kotromanović: 'Mislim da je cilj ruskog vojnog političkog vodstva slomiti moral Ukrajincima'

Komentara 64

Avatar Oslobođenje
Oslobođenje
12:58 09.01.2023.

ostali su samo proruski komentari, divna "sloboda govora"

WI
wice
13:56 09.01.2023.

Koliko se sječam Rusi kod su57 imaju samo 15ak prototipova u nekoliko različitih verzija i nemaju još gotov zrakoplov. Taj zrakoplov još ne zadovoljava standarde pete generacije već spada u 4++ generaciju. Nisam stručnjak ali sam čitao, bilo je po netu pa provjerite.

Avatar Elya iz 🇺🇦 Avdiivke
Elya iz 🇺🇦 Avdiivke
19:13 09.01.2023.

Peskov: Ne obraćajte pažnju na poruke na društvenim mrežama o mogućem novom valu mobilizacije. To je onaj isti Peskov koji je još u rujnu rekao da mobilizacija nije planirana....smiješno je kako jedna ruska laž sustiže drugu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije