GOSTI ŠOKIRANI

Beach bar u Vodicama naplaćuje mjesto za ostavljanje ručnika: 'Možemo naplatiti i zrak ako želimo'

Foto: Dusko Jaramaz /PIXSELL
Beach bar u Vodicama naplaćuje mjesto za ostavljanje ručnika: 'Možemo naplatiti i zrak ako želimo'
11.07.2024.
u 09:54
Objasnili su kako svatko tko na njihovom posjedu želi ostaviti ručnik, mora platiti 4 eura, za ležaljku 10 eura, a postavljanje baldahina košta čak 43 eura
Pogledaj originalni članak

Svake godine ponavljaju se priče o "privatiziranim" plažama koje su zapravo javne, a osobito o onima koje nude rezervacije mjesta za ručnike. Nedavno su se u jednoj Facebook grupi građani požalili na beach bar u Vodicama koji naplaćuje postavljanje ručnika čak četiri eura, piše Morski.hr.

Kontaktirani su i vlasnici bara koji su objasnili da se ne radi o plaži već o privatnom posjedu desetak metara iznad same plaže, odnosno pomorskog dobra. "Vlasnik i koncesionar na tom području mogu naplaćivati i zrak ako to žele," poručili su iz beach bara.

Naime, objasnili su kako svatko tko na njihovom posjedu želi ostaviti ručnik, mora platiti 4 eura, za ležaljku 10 eura, a postavljanje baldahina košta čak 43 eura. Međutim, da bi se to uopće moglo naplaćivati, beach bar mora imati registriranu djelatnost te izdavati račune. Čeka se očitovanje Državnog inspektorata te nadležnih institucija u Vodicama. 

POVEZANI ČLANCI:

>> FOTOGALERIJA Mir i spokoj: Ovo su najljepše skrivene plaže Jadrana!

Foto: Shutterstock
Foto: Instagram/@sigfrid_z
Foto: Shutterstock
Foto: Instagram/@neejoe78
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar neugodan
neugodan
11:47 11.07.2024.

Tom kriminalu u ugostiteljstvu se treba stati na kraj. Polovicu prometa zamrace. Svi odreda trebaju imati pos aparate i ne raditi sa cacheom.