Zvijezda je rođena

Bez četiri glasa liste "Za pametne ljude i grad" u Splitu nema većine

Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
Bez četiri glasa liste "Za pametne ljude i grad" u Splitu nema većine
21.05.2013.
u 08:00
Razgovarat ćemo sa svima, ali zaista samo o programima jer želimo da se Split vodi pametnije i bolje
Pogledaj originalni članak

Marijana Puljak zvijezda je izbora u Splitu. Bez nje i njezine liste “Za pametne ljude i pametan grad”, koja je osvojila četiri mjesta u splitskom Gradskom vijeću, nitko, ni SDP ni HDZ, neće moći imati većinu.

Prepoznali ih

– Rezultati su izvanredni! Nismo im se ni u najluđem snu nadali, bili bismo zadovoljni i da smo s dva vijećnika ušli u vijeće. Napravili smo jako puno u četiri mjeseca i presretna sam što su naši sugrađani prepoznali da mi nudimo nešto drugo – kazala je ozarena Marijana Puljak jutro nakon izbora.

Riječ je o 41-godišnjoj IT menadžerici dobro poznatoj Splićanima po aktivnostima u društvenom i političkom životu grada. Predsjednica je Gradskog kotara Žnjan, u kojem je pod njezinim vodstvom pokrenuta gradnja dječjeg igrališta i škole te brojna društvena događanja. Voditeljica je znanstvenih tribina “Pametan grad”.

Okupila je tim ljudi među kojima su brojni sveučilišni profesori i njihovi studenti, znanstvenici, umjetnici, stručnjaci različitih profila koji žele nešto promijeniti. Majka je troje djece, a njezin suprug Ivica Puljak jedan je od fizičara koji sudjeluje u traženju “Božje čestice” u CERN-u.

S njom će u Gradskom vijeću Splita sjediti diplomirana arhitektica Danira Matošić Matičević, diplomirani ing. elektrotehnike Ranko Milić, vlasnik i direktor Eupolis grupe, predsjednik klastera za ekodruštvene inovacije i razvoj CEDRA, suosnivač Udruge Zdravi grad, te doktorica znanosti Daša Draganić, profesorica na splitskom Ekonomskom fakultetu, koja je po izboru studenata prije dvije godine proglašena NajProfesoricom.

Splitski eksperimenti

Kao što je Split eksperimentirao s Listom Velog mista i Željkom Kerumom, sada se odlučio za novi eksperiment s Marijanom Puljak, koja obećava da će ostati različita od drugih. Na pozive koji pljušte iz velikih stranaka ostala je vrlo suzdržana.

– Razgovarat ćemo sa svima, ali zaista samo o programima jer želimo da se Split vodi pametnije i bolje – tvrdi nova splitska politička zvijezda.

 

>>Kerum ne ulazi u drugi krug, u Splitu borba SDP-a i HDZ-a!

 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.