NESREĆA

Biciklist teže ozlijeđen nakon što je na njega naletio BMW kojim je upravljao 23-godišnjak bez dozvole

Foto: Igor Soban/PIXSELL
Zagreb: Buđenje glavnog grada tijekom sunčanog i prohladnog jutra
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
Zagreb: Nova biciklistička staza na Zagrebačkoj aveniji
18.07.2022.
u 14:21
BMW se kretao Ulicom grada Vukovara trakom namijenjenom za skretanje desno u smjeru zapada te je također u navedeno raskrižje ušao na znak zelenog svjetla za svoj smjer kretanja.
Pogledaj originalni članak

Biciklist (37) teže je ozlijeđen 17. srpnja oko 19.30. Kako je priopćila zagrebačka policija, on je  upravljao biciklom te se kretao nogostupom Ulice grada Vukovara u smjeru istoka.

No nije se kretao bliže desnom rubu kolnika, što je trebao ako se vozi djelom gdje nema biciklističke staze. Kada je došao do raskrižja sa Strojarskom cestom nastavio se kretati u smjeru istoka prelazeći kolnik Strojarske ceste po obilježenom pješačkom prijelazu dok mu je na semaforu za njegov smjer kretanja, odnosno bicikliste i pješake bilo upaljeno zeleno svjetlo.

Tada je na njega naletio BMW zagrebačkih oznaka kojim je upravljao 23-godišnjak i to prije no što je stekao pravo da upravlja vozilom određene kategorije, dakle bez položenog vozačkog ispita. BMW se kretao Ulicom grada Vukovara trakom namijenjenom za skretanje desno u smjeru zapada te je također u navedeno raskrižje ušao na znak zelenog svjetla za svoj smjer kretanja. Udario je biciklista koji je teže ozlijeđen te je prevezen u KBC Zagreb.

VIDEO: Naoružani napadač ubio troje ljudi u restoranu u Indianapolisu, ustrijelio ga slučajni prolazni

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

Avatar Mudlin
Mudlin
15:24 18.07.2022.

I na ovoj ilustraciji je vidljivo kako se biciklisti "pridržavaju" propisa... Biciklistička staza skreće u lijevo, i bojom je označena, ali "intelektualac" po svojoj ideji... Svaki dan vidim stotinu raznoraznih bisera, al oni su uvijek u pravu. Al dok nastradaju onda su svi krivi osim njih, ma kriva je i klima u Bangladešu, samo ne ovakvi "lumeni".

ME
MediciKM
14:26 18.07.2022.

Biciklistima pod hitno uvesti bicikl-školu. Na način kako oni voze, sa slušalicma, telefonirajući ..kršeći sve moguće propise...čudim se da nema više mrtvih i ozlijeđenih.