Pale optužbe

Bill Clinton: Putin želi ponovno uspostaviti Veliku Rusiju

Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
Bill Clinton: Putin želi ponovno uspostaviti Veliku Rusiju
15.05.2014.
u 10:31
Posljednjih tjedana Putin je svojim izjavama o "Novoj Rusiji" izazvao brojne komentare unutar vanjsko-političkih krugova.
Pogledaj originalni članak

Bivši američki predsjednik Bill Clinton optužio je ruskog predsjednika Vladimira Putina za pokušaj ponovnog uspostavljanja Velike Rusije.

Clinton je upozorio svjetske čelnike da možda imaju posla s osobom koja ne promišlja racionalno o vanjskoj politici. – Putin želi ponovno uspostaviti Veliku Rusiju, ali ne iz vremena Hladnog rata, već iz vremena carstva u 19. stoljeću – izjavio je Clinton na godišnjem Fiskalnom summitu fundacije Peter G. Peterson, javlja Business Insider.

Posljednjih tjedana Putin je svojim izjavama o "novoj Rusiji" izazvao brojne komentare unutar vanjsko-političkih krugova. Putin je rekao kako Rusija ima pravo intervenirati na područjima gdje žive etnički Rusi. Rusko-američka novinarka Masha Gessen pisala je u Washington Postu o Putinovu govoru iz ožujka u kojem je "jasno indicirao da vjeruje kako bi se granice određene nakon revolucije 1917. godine trebale ponovno odrediti".

– Drugim riječima, on pozicionira modernu Rusiju kao nasljednicu Ruskog Carstva iz doba careva – kaže Gessen i dodaje kako Putin Ukrajinu ne vidi kao neovisnu zemlju. – On dijelove Ukrajine vidi kao dijelove Rusije, a ostatak je na raspolaganju zapadnim europskim zemljama – kaže Gessen.

>> Putin majstorski modelira umove zapadnjaka

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 65

KV
kvatrić
10:44 15.05.2014.

Tko o čemu kurva o poštenju, a Clinton o imperijalizmu. I Clinton i Bush i Obama i svi američki predsjednici prije njih, željeli su i žele stvoriti Veliku Ameriku.

PL
@ploto@
11:11 15.05.2014.

Korporacija SAD već više od 20 godina radi na zaokruživanju i opkoljavanju Rusije.Kome nije jasno neka pogleda na zemljopisnoj karti,gdje se nalazi Rusija,a gdje multikorporacija SAD pa će mu sve biti jasno,Obična trula neoliberalna korporativna propaganda,ali ljudi vide sve bistrije i jasnije,unatoč oktroiranim medijima istih vlasnika.

PL
@ploto@
10:57 15.05.2014.

Multikorporacija SAD ( ne država jer to odavno nije država),želi pod svaku cijenu rat,ne bi izvukla profit iz trenutno izrazito nepovoljne situacije.SAD su bankrotirale i nemaju financijskih sredstava za vođenje novih ratova pa žele gurnuti druge u sukob sa Rusijom.Svi jedva čekamo da zaratimo sa Rusima,samo da multikorporacija profitira.