RADI U ČETIRI ŠKOLE

Bivša supruga nastavnika zlostavljača: ‘Osuđen je još 2014., ali ga nisu htjeli zaustaviti’

Foto: Damir Spehar/PIXSELL
Bivša supruga nastavnika zlostavljača: ‘Osuđen je još 2014., ali ga nisu htjeli zaustaviti’
17.05.2018.
u 23:17
Nastavnik povijesti koji radi u četiri škole otišao je na bolovanje. Ministrica Divjak kaže: Ovaj problem moramo sustavno rješavati.
Pogledaj originalni članak

Nastavnik povijesti koji ima pravomoćnu optužnicu za zlostavljanje djece, koji predaje u četiri srednje škole u Daruvaru i Bjelovaru, prije nego li je inspekcija završila posao nadzora kako se uopće zaposlio, otišao je na bolovanje. Zbog spomenutog je slučaja, doznajemo, ministrica obrazovanja Blaženka Divjak razgovarala i s Draženom Bošnjakovićem, ministrom pravosuđa, kao povodom za pronalaženje cjelovitog rješenja i sprečavanja ovakvih situacija.

– Hitno sam razgovarala s ministrom Bošnjakovićem da sustavno riješimo provjere učitelja pri novom zapošljavanju i pošaljemo uputu svim ravnateljima u Hrvatskoj kako više ne bi bilo ovakvih događanja – kazala je tako ministrica obrazovanja Blaženka Divjak.

– Očito nitko neće i ne želi zaustaviti nasilnog i očito psihotičnog lokalnog moćnika koji je uvjeren da mu nitko ništa ne može. Želim na ovaj način upozoriti na sustav koji štiti nasilnike i ljude s debelim vezama kako bih pokušala zaštiti sebe i svoju djecu, ali i sve ostale žene, majke koje su s djecom morale napustiti nasilnike jer sigurno nisam jedina koja prolazi kroz pakao bešćutnosti korumpiranog birokratskog aparata – poručila je tako za Večernji list bivša nevjenčana supruga profesora optuženog za spolno zlostavljanje.

U svibnju 2014. godine bila je, tvrdi, prisiljena s djecom napustiti svojeg izvanbračnog partnera, spornog profesora, zbog nasilja u obitelji i nemarnog i riskantnog ponašanja prema djeci. Također, objašnjava, on je osuđen 29. lipnja 2014. za nasilje u obitelji, psihičko zlostavljanje i izrečena mu je zaštitna mjera u trajanju od šest mjeseci, sve pravomoćno. Također, zato što on nije pristao na to, dijete nije mogla odvesti na nužno liječenje izvan zemlje.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 26

Avatar maskarada
maskarada
00:01 18.05.2018.

Sustavno... sto prije sustavno izglasati zakon da takvi nasilnici, napasnici budu imenom i prezimenom predstavljani javnosti! I uz svaku takvu presudu zabranu za obavljanje posla u javnosti i s ljudima!

CV
cvikcange
08:33 18.05.2018.

O čemu se ovdje radi? Prvo ste pisali da je tip pedofil i da ima optužnicu radi spolnog zlostavljanja. Sad je pak nasilje u obitelji (i jedno i drugo za najvišu osudu). Što slijedi, da mu se žena osvećuje? Ne bi vi novinari malo bolje istražili? Pedofil nije osoba koji mlati djecu

NE
nevjerujženikojalaže
00:06 18.05.2018.

korumpirani sustav, izrekla je. khm, khm..