Propust DORH-a

Borac protiv korupcije pretukao čovjeka radi novca, ali oslobođen

Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
Borac protiv korupcije pretukao čovjeka radi novca, ali oslobođen
12.07.2012.
u 07:00
Puškarić optužen da je i prijetio, ali oštećeni je svjedočio da je ''samo'' tukao
Pogledaj originalni članak

Vedran Puškarić, nezavisni karlovački oporbeni političar i čelnik inicijative Stop korupciji, nepravomoćno je oslobođen optužbe za iznudu od poduzetnika Svetozara Popovića premda je sudac Općinskog suda u Karlovcu Leon Kovačić, kojem je povjeren predmet, napomenuo da je dokazano da je to učinio.

'Nisko i gnjusno'

A oslobođen je jer je u optužnici stajalo da je i prijetio, dok je Popović svjedočio da je to činio Damir Perunović, Puškarićev ujak. Događaj se zbio 17. kolovoza 2010. godine u Jelašima, u dvorištu jedne napuštene kuće. Građevinar Svetozar Popović i njegov radnik Stanko Popović, koji nisu rodbinski povezani, odazvali su se u popodnevnim satima telefonskom pozivu “stranke” da se u tamo nađu radi poslovnog dogovora. Ondje su, kažu, zatekli kombi Zum expressa, iz kojeg su izašli Puškarić i Perunović, tada radnik te poštanske tvrtke, koji je do studenog 2009. godine radio za Svetozara Popovića, za kojeg tvrdi da mu je dužan 2619 kuna plaće.

– Perunović, koji je bio problematičan radnik kod mene, tražio je novac. Ušli smo u raspravu, a Puškarić me iznenada pogodio šakom u lice, prišavši mi sa strane, više s leđa. Pao sam na pod i izgubio svijest. Da smo se barem potukli oči u oči. Ovo je bilo krajnje nisko i gnjusno – kaže Popović.

Nekadašnji zaposlenik navodno mu je dao rok od tjedan dana da mu isplati 5000 kuna te mu je zaprijetio poručivši mu da zna gdje stanuje i gdje mu stanuje obitelj. Cijeli incident je promatrao Stanko Popović i posvjedočio da je njegova šefa, dok je ležao na podu, Puškarić udario nogom, a kada se pokušao podići, udario ga opet nogom, i to u prsa.

– Pitao sam ih što to rade, da će ga ubiti. Perunović je tada rekao: “Neka ga ubije, treba govno ubiti”, dok je Puškarić rekao da mu je Perunović ujak za kojeg bi sve napravio – kaže Stanko Popović.

Mijenjali optužnicu, ali ne najvažnije u njoj

Objašnjava da ga je dvojac prisilno smjestio u automobil, ali nije zvao policiju jer se plašio da ne uoče kako pali mobitel, pa da i sam nastrada. Nakon što se incident završio, odvezao je svog prezimenjaka u bolnicu.

Perunović i Puškarić, dugogodišnji uspješni atletičar, branili su se da uopće nisu bili tada u Jelašima, no njihovi svjedoci nisu potvrdili alibije. Državno odvjetništvo je nakon dokaznog postupka ispravilo navod u optužnici da se događaj zbio oko 8.30 u to da se zbio oko 20.30, ali je propustilo prilagoditi optužnicu iskazu oštećenog koje se odnosi na to tko mu je upućivao prijetnje.

Sudac je Svetozara Popovića uputio da pokuša parnicom ostvariti pravo na odštetu od 25.000 kuna zbog ozljeda i strahovanja za obitelj.

Pogledajte na vecernji.hr