Visoki predstavnik EU

Borrell najavio novi krug dijaloga između Srbije i Kosova za 14. rujna

Foto: JOHANNA GERON/REUTERS
Serbian President Vucic, Kosovar PM Kurti and EU foreign policy chief Borrell attend talks in Brussels
Foto: VLADISLAV CULIOMZA/REUTERS
FILE PHOTO: EU top diplomat Josep Borrell opens partnership mission in Moldova
Foto: OGNEN TEOFILOVSKI/REUTERS
FILE PHOTO: EU foreign policy chief Borrell holds a news conference, in Ohrid
01.09.2023.
u 02:00
Situacija na sjeveru Kosova pogoršala se nakon travanjskih lokalnih izbora u četiri većinski srpske općine u kojima su za gradonačelnike izabrani etnički Albanci
Pogledaj originalni članak

Visoki predstavnik Europske unije za vanjsku politiku Josep Borrell rekao je u četvrtak da će se novi krug dijaloga na visokoj razini između Kosova i Srbije održati 14. rujna. Borrell je to najavio tijekom konferencije za novinare nakon sastanka ministara vanjskih poslova EU-a u Španjolskoj.

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić i kosovski premijer Albin Kurti bili su zadnji put u Bruxellesu krajem lipnja, kada su se samo odvojeno sastali s Borrellom i posebnim predstavnikom EU-a za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom. Visoki predstavnik EU-a za vanjske poslove priopćio je tada da su se on i dvojica čelnika složili da se na sjeveru Kosova ponove lokalni izbori.

VEZANI ČLANCI:

Situacija na sjeveru Kosova pogoršala se nakon travanjskih lokalnih izbora u četiri većinski srpske općine u kojima su za gradonačelnike izabrani etnički Albanci. Najgori incident dogodio se u Zvečanu krajem svibnja kada je u sukobima Srba i kosovske policije ozlijeđeno 30 pripadnika KFOR-a. Nakon lipanjskih pregovora u Bruxellesu napetosti su se ipak donekle smirile.

Nakon današnjeg sastanka ministara vanjskih poslova Unije u Španjolskoj, Borrell je pozdravio i prijedlog španjolskog predsjedništva Vijeća EU-a da bude domaćin ministarskog sastanka EU-Zapadni Balkan u listopadu.

VIDEO 'Sve je u redu' - govorio je pokojni Prigožin o svojoj sigurnosti u novoj snimci

POPULARNA INFLUENCERICA

Ella Dvornik o bivšem suprugu: 'Svoj razvod ne doživljavam kao loš san, sigurna sam da ćemo biti prijatelji i svemu se smijati'

- Razvod još traje, ali ne doživljavam ga kao loš san. To je samo jedna faza u životu iz koje učim i idem dalje. Ne smatram to ni greškom. Da moram sve ponoviti, ponovila bih, to su sve bile lekcije i blagoslovi. I mi smo danas ljudi koji jesmo zbog toga. Zahvalna sam na cijelom iskustvu, imamo dvije divne kćerkice i puno lijepih uspomena, a sigurna sam da ćemo u budućnosti biti odlični prijatelji i da ćemo se smijati svemu što se dogodilo - priznala je Ella Dvornik u razgovoru za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.