Nepravomoćno

Branila supruga: Nije znao da kočnice na autu nisu ispravne

Foto: Davor Javorović/Pixsell
Grgić prometna (1)
Foto: Davor Javorović/Pixsell
Grgić prometna (1)
Foto: Davor Javorović/Pixsell
Grgić prometna (1)
03.01.2012.
u 18:45
Horvatovi su sinovi (10 i 11 godina) ukrali auto ovo ljeto i otišli u Osijek na sladoled
Pogledaj originalni članak

Danijel Horvat (31) te je večeri bio mrtav pijan. Imao je, pokazat će se kasnije, najmanje 2,14 promila alkohola u krvi. Sjeo je u automobil, k tomu još neregistriran, dobrano nagazio papučicu gasa i zaputio se iz Bilja u Osijek. Vozačku dozvolu nije imao. U zavoj kod dravskog mosta na ulazu u grad uletio je s čak 104 kilometra na sat.

Vraćao se s posla

Sumanuto vozeći prešao je u suprotni kolnički trak i naletio ravno na Luku Grgića (48) koji se mopedom vraćao s posla i bio nadomak doma. Luka je preminuo 15-ak minuta kasnije u bolnici, 8. veljače 2007. u 21.30. Danijel Horvat danas je na Županijskom sudu u Osijeku osuđen na četiri i pol godine zatvora. Na izricanju presude nije se pojavio. Bilo je to, pak, ponovljeno suđenje. Prva je presuda ukinuta jer Horvat, inače Rom, na suđenju nije imao prevoditelja za romski jezik, nego je taj posao odradila njegova supruga.

– Nadam se da je konačno sve gotovo, nakon pet godina! Mama nije mogla doći na presudu, preteško je ovo za nju, za sve nas – prozborila je na sudskom hodniku Lukina kći Maja (24). Obitelj od kobnog dana nema mira, a novi šok doživjeli su ljetos kada su na novinskim naslovnicama ugledali Horvatove sinove.

“Šalabahter” na dlanu

Dječaci u dobi od samo 10 i 11 godina ukrali su ključeve majčine Opel Zafire dok je ona spavala i odvezli se u osječki McDonald’s na sladoled. Kasnije su se još malo “prođirali” gradom. Policija ih je uhvatila jer nisu imali upaljena svjetla.

– Bili smo u šoku! Što bi bilo da su i oni, ne daj Bože, nekoga ozlijedili ili čak i usmrtili?! – kazala je tada Maja.

Danijel Horvat liječio se već zbog alkohola i droge. Na sudu je kazao da nije kriv kako ga se tereti, ali bi volio da te večeri nije sjeo u automobil. Za sve je krivio oca s kojim se kobne večeri posvadio, a ovaj ga je čak i udario. Nervozan, popio je nekoliko čašica rakije i tablete za smirenje.

– Ne sjećam se ničega. Samo sam sjeo u auto i vozio se. Kada sam došao blizu zavoja, nije se moglo kočiti, više sam puta pumpao i odjedanput me nešto prevuklo na lijevu stranu – kazao je u obrani. Njegova je supruga, naime, tvrdila da vozilo dva dana prije nije prošlo tehnički pregled jer su kočnice navodno neispravne.

– Noć ranije došao je s puta iz Francuske pa mu nisam stigla reći da su kočnice neispravne – tvrdila je supruga Jasminka Radulović. Dok je govorila, optužba je primijetila da ima neki tekst ispisan na dlanu. No objasnila je kako je to ime lijeka koji njezin suprug pije. Sud nije povjerovao u priču o tabletama, neispravnim kočnicama, kao ni u put u Francusku.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 27

RA
Raphael
18:57 03.01.2012.

4,5 godina za umorstvo? Ovo nije normalna država. A sinovi mu postali \"medijske zvijezde\" u međuvremenu... Za ovo je trebao dobiti barem 15 godina.

Avatar Rambo
Rambo
19:19 03.01.2012.

da preformuliram. . ..kod nas se za najteže ratne zločine...dobije jedva 8 do 10 godina... . a služi se u poluotvorenim zatvorima...ide se na odsustva....gradi se kuća...ženi se...rade se djeca.....kupuju se auti iz bukse.......... .................da bi reč rekel.....

BO
bomba
23:23 03.01.2012.

03.01.2012. u 23:13h Toni50 je napisao/la: Danijel Horvat 2007., pijan i bez vozačke, u sumanutoj vožnji ubio je Luku Grgića. Za nesreću je osuđen na četiri i pol godine zatvora... Dok bi bolesnici Horvatinčića i Čačića osudili na više od 20 godina ... -------------------------------- Sad treba pratiti kako naše sudstvo i mađarsko reagira kad su u pitanju krupne ribe. Horvat je dobio svoje hoće li ovo dvoje dobiti što zaslužuju jer su i oni nemarni bili i pala glava zbog njihovog nesavjesnog ponašanja. Horvatinčić isto tako nije imao osigurano plovilo s kojim je upravljao. Za mene sve jasno samo jel i za naše sudije jasno.