zahvalila vučiću

Brnabić za prijevare na glasačkim mjestima okrivila oporbu: 'Kreirali su kaos, paniku i laži'

Foto: Vladimir Vasic
U Kraljevu održan predizborni skup liste "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane"
Foto: Elmedin Hajrovic
Novi Pazar: Predizborni skup Liste "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane"
17.12.2023.
u 22:46
"Dobro došli na slavlje", rekla je Brnabić, ustvrdivši da lista SNS na 50 posto obrađenog uzorka ima 47,1 posto, a koalicija proeuropske oporbe "Srbija protiv nasilja" 23 posto. Ocijenila je i da će mandate u parlamentu osvojiti i Dačićeva Socijalistička partija Srbije te lista lista koju vodi kontroverzni liječnik
Pogledaj originalni članak

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić, čije ime je nosila izborna lista vladajuće Srpske napredne stranke (SNS) na prijevremenim parlamentarnim, vojvođanskim i lokalnim izborima u nedjelju, najavio je "apsolutnu pobjedu" SNS-a, ali nije komentirao mogućni ishod u Beogradu, gdje oporba očekuje pobjedu. Vladajuća SNS u vodstvu je na prijevremenim parlamentarnim izborima u nedjelju sa 46,6 posto glasova, pokazale su projekcije Ipsosa i CeSID-a, bazirane na djelomičnom prebrojavanju glasova na biračkim mjestima. 

Oporbena Srbija protiv nasilja na drugom je mjestu s 23 posto glasova, dok je Socijalistička stranka Srbije na trećem sa 6,9 posto. Nešto više od jednog sata poslije zatvaranja birališta Vučić je u izbornom stožeru SNS-a novinarima kratko rekao da će "rezultati biti bolji nego što su bile procjene" i da SNS ima "apsolutnu pobjedu", dok Beograd, gdje oporba uz veliku izlaznost očekuje pobjedu, nije komentirao, rekavši da "nijedan listić nije prebrojan". 

VEZANI ČLANCI:

Taj optimizam je kasnije na kratkoj tiskovnoj konferenciji prenijela i premijerka Srbije Ana Brnabić, potpredsjednica SNS-a, koja je zahvalila Vučiću što je posudio ime izbornoj listi i dao sve od sebe u kampanji za pobjedu. "Dobro došli na slavlje", rekla je Brnabić, ustvrdivši da lista SNS na 50 posto obrađenog uzorka ima 47,1  posto, a koalicija proeuropske oporbe "Srbija protiv nasilja" 23 posto. 

Ona je ocijenila da će mandate u parlamentu osvojiti i Socijalistička partija Srbije šefa diplomacije Ivice Dačića, te lista lista koju vodi kontroverzni liječnik Branimir Nestorović koji je koronu nazvao "najsmješnijim virusom u povijesti čovječanstva", čiji bi ulazak u parlament moglo biti iznenađenje ovih izbora. Brnabić je oporbu optužila da je tijekom cijelog dana "kreirala situaciju kaosa, panike, nepovjerenja i laži" govoreći o navodnim incidentima i prijevarama na izbornim mjestima. 

Vučić je ranije u nedjelju nakon glasanja, na pitanje o budućim koalicijama, odgovorio kako treba sačekati rezultate izbora, a na inzistiranje hrvatskih novinara da se izjasni hoće li koalirati s Vojislavom Šešeljem i Srpskom radikalnom strankom i kako će graditi odnose s Hrvatskom ako će s njima koalirati rekao je da takva koalicija ne postoji.

"Nemamo mi u koaliciji Šešelja", rekao je Vučić. Na inzistiranje hoće li koalirati na lokalnoj razini, Vučić je kazao da se na lokalnoj razini ne grade odnosi s Hrvatskom. "Bačka Topola i Niš neće graditi odnose s Hrvatskom. Kakve to ima veze s bilo kim? Samo nemojte mi vi držati predavanja o ratnim zločincima", kazao je. "Imate razloga biti nervozni zato što ću još četiri godine biti predsjednik Srbije pošto ćemo danas uvjerljivo pobijediti", rekao je Vučić hrvatskim novinarima. 

VIDEO  Prizor o kojem svi pričaju: Vučić stajao u redu s građanima da bi glasao

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

RU
Rubikon
23:05 17.12.2023.

Jedva čekam da Vucko objasni Srbima da nema vise Kosova