okuplja lojalne

Čačić osniva novu stranku, kreće iz Varaždina

Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
Čačić osniva novu stranku, kreće iz Varaždina
03.03.2014.
u 11:48
Nova stranka, nacionalna s regionalnim uporištem, bit će na liniji centra, po uzoru na HNS kakav su stvarali Savka, Tripalo, pa i Čačić, a ljudi koji više nisu članovi HNS-a zovu iz cijele Hrvatske – kazao nam je izvor, jedan od onih koje je izbačeni čelnik HNS-a okupio u Varaždinu
Pogledaj originalni članak

– Razgovori, pregovori, dogovori – jezgrovita je bila jedna osoba bliska Radimiru Čačiću, koja se s njim ovoga vikenda sastala u Varaždinu. Više od toga nije željela reći, tražeći anonimnost, uz dodatak da se stvari brzo razvijaju i uskoro će se znati više.

Večernji list uspio je doći do još jednog "anonimca", koji je nazočio druženju, a taj je bio nešto konkretniji.

– Napravili smo analizu. Jedno je već gotovo izvjesno, a to je da će biti osnovana nova stranka i da će biti na liniji centra. Zalagat će se za osnovne vrijednosti, na kojima su HNS i osnivali Savka Dabčević Kučar, Miko Tripalo, Krešimir Džeba pa i sam Radimir Čačić. A i ljudi, tj. članovi HNS-a koji to više nije, iz cijele države zovu na dnevnoj bazi.

Bit će to nacionalna stranka s regionalnim uporištem. Prevelik je to politički kapital, rejting... Ne bi Vesna ni bila ministrica vanjskih poslova da Čačić nije pregovarao sa SDP-om i postigao takav rezultat na sjeverozapadu, a i rezultati u Zagrebu s njim na čelu liste, kad se usporede s njezinima, sve govore – kaže i uz smijeh dodaje da se stranka sigurno neće zvati Hrvatska čista narodna stranka.

Ekipa okupljena oko Čačića iščekuje i odluku Suda časti HNS-a u slučaju Natalije Martinčević i Zlatka Koračevića. Smatraju da će se to dogoditi već ovaj tjedan, tj. da će njih dvoje tada definitivno biti izbačeni iz stranke. Kako se neumitno bliži i povratak Čačića iz kaznionice u Valturi, figure bi se na šahovskoj ploči mogle uskoro presložiti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 37

AN
Android
12:40 03.03.2014.

Za posao čistaćice traže potvrdu o nekažnjavanju!!??

DU
Deleted user
12:24 03.03.2014.

Kako netko tko je osuden za ubojstvo moze da se bavi politikom ili da kreira novu stranku ?

19
1995josip
12:48 03.03.2014.

Taj gdje prođe trava više ne raste , ma dajte mu Nobilovu nagradu za poštenje i za pravila ponašanja u prometu ! Koliko je poduzetnika propalo kako on više nije ministar , a njegovi menađeri više nemogu dodijeljivati (namiještati ) poslove u DRŽAVNIM firmama svojim partijskim drugovima koji su sada u dugovima ?????????????''