'VIŠE NAS SMETA STOPA PDV-a'

Cavtatski ugostitelji o radovima usred sezone: 'Neće turisti zamjeriti kad vide da se radi nešto bolje'

Foto: Čitatelj
Cavtat
Foto: Čitatelj
Cavtat
Foto: Čitatelj
Cavtat
Foto: Čitatelj
Cavtat
Foto: Čitatelj
Cavtat
Foto: Čitatelj
Cavtat
Foto: Čitatelj
Cavtat
26.07.2023.
u 10:22
Iako im radovi smetaju i reflektiraju se na njihovo poslovanje, Burđelez nema ništa protiv njih, jer radovi su uvijek prisutni pa čak i u, kaže, 'uređenim' državama gdje ne postoje ograničenja rada
Pogledaj originalni članak

Kada smo jučer pisali vijest o radovima na rivi u Cavtatu koji su usred turističke sezone u punom jeku, za komentar smo se javili upravi konobe Galija koja se nalazi na mjestu izvođenja radova. Odgovorio nam je Mislav Burđelez, ujedno i predsjednik Ugostitelja općine Konavle.

- Nitko od nas Vam neće zamjeriti kad vidimo kako nešto radite da bi svima učili nešto boljim - riječi su to koje je prije četrdesetak godina tada mladom ugostitelju uputio turist iz Britanije kojemu se ispričavao zbog nekih radova, a kojima je započeo svoj odgovor.

Iako im radovi smetaju i reflektiraju se na njihovo poslovanje, Burđelez nema ništa protiv njih, jer radovi su uvijek prisutni pa čak i u, kaže, 'uređenim' državama gdje ne postoje ograničenja rada. - Ruku na srce, vlada veliki red u tom radu i da bi kod nas trebala bit puno bolja i urednija organizacija rada, u potpunosti se slažem - priznao je.

No cavtatski ugostitelj ima većih problema na koje nam je odlučio skrenuti pažnju. 

POVEZANI ČLANCI:

- Vjerujte mi da su nam veću prašinu od radova u Cavtatu digli medijski natpisi o cijenama, skupoći kave s malo mlijeka, apartmanima i zamisli – kuglicama sladoleda duž Lijepe Naše, požalio se Burđelez.

Poruku je ipak završio u duhovitom tonu nabrajajući još neke više i manje ozbiljne stvari koje muče hrvatske ugostitelje.

- Smeta nam stopa PDV-a, smetaju nam deseci parafiskalnih nameta, cijene javnih površina, smeta nam vrućina i hladnoća kako kad koja, smetaju mi moja dva psa koja me bude u petnaest do šest, najviše mi smeta kad me žena nazove i pita 'gdje si'... - poručio  je zaključujući rečenicom "Ma ne smeta nama ništa".

VIDEO U Cavtatu usred turističke sezone traje obnova rive

A odgovor je dan kasnije stigao i iz Lučke uprave Dubrovačko-neretvanske županije, investitora projekta na cavtatskoj rivi. 

- Radovi na rekonstrukciji luke Cavtat su počeli u lipnju 2022 godine pripremnim radovima i izradom podmorskih betonskih blokova u pogonu izvođača radova. Na taj način je omogućeno nesmetano korištenje rive u Cavtatu do završetka turističke sezone - navode.

Dodaju kako dinamika izvođenja radova ovisi o mogućnostima izvođača. Zadani rok bio je 1. srpnja ove godine, no zbog zahtjeva Konzervatorskog odjela i izrazito loših vremenskih uvjeta, radovi su više puta bili zaustavljani te zato još nisu gotovi.

- Intenzitet je dijelom smanjen i pazi se na način izvođenja radova (vrijeme izvođenja pojedinih radova, vrijeme dolaska i rada bučnije opreme i slično), a kako bi se što je moguće manje utjecalo na turističku sezonu. Iako smo svi svjesni negativnog utjecaja radova na istu, jednako smo svjesni i potrebe za izvođenjem radova, jer Cavtat zaslužuje novu uređenu rivu, zaključuju iz Lučke uprave.

 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.