DAO INTERVJU SRPSKIM MEDIJIMA

Čečenski vođa hvali Vučića i izjednačava ga s Lukašenkom: Nećemo to nikad zaboraviti, braćo!

Foto: Newscom/PIXSELL
Ramzan Kadirov
Foto: Government.ru
ramzan kadirov
Foto: Screenshot Youtube
Ramzan Kadirov
Foto: Reuters/PIXSELL
Ramzan Kadirov
10.03.2022.
u 22:42
Naše zemlje povezuju bratske veze prijateljstva i suradnje u svim sferama života, kaže Ramzan Kadirov
Pogledaj originalni članak

Ramzan Kadirov, čelnik Čečenije, u intervjuu za Tanjug rekao je kako nikad neće zaboraviti da Srbija, jedina uz Bjelorusiju, nije uvela sankcije Rusiji te se posebno zahvalio predsjedniku Aleksandru Vučiću na 'politici mira', piše B92. 

- Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i predsjednik Bjelorusije Aleksandar Lukašenko primjer su nesebičnog služenja svojoj domovini. Oni su nacionalni lideri i istinski patriote svojih zemalja, koji se u svojoj unutrašnjoj i vanjskoj politici rukovode interesima vlastitog naroda, a ne sankcijskom psihozom anglo-saksonskog svijeta. Naše zemlje povezuju bratske veze prijateljstva i suradnje u svim sferama života. Veoma mi je drago da politika koju provode srpske i bjeloruske vlasti, ne obazirući se na agresivni vanjski pritisak, doprinosi jačanju mira i sloge između naših država. Rusija ni u jednom trenutku nije zaboravljala dobra djela! Nećemo zaboraviti ni mi, braćo - rekao je Kadirov. 

On i dalje tvrdi kako Rusija nije agresor u Ukrajini. 

- Neprijatelji Rusije ni danas ne prestaju pokušavati uništiti našu državu, putem sukobljavanja s bratskim narodima i državama, kao što je za nas nesumnjivo Ukrajina. Nažalost, počevši od raspada SSSR-a u Ukrajini, na inicijativu zapadnih obavještajnih službi, aktivirao se neonacistički pokret i rusofobija: u iskrivljenom antiruskom svijetlu pisala se nova povijest, dozvoljavali su se nacistički marševi, zatvarale su se škole na ruskom jeziku, zabranjivao se ruski jezik i mediji na ruskom jeziku, ruski narod su izbacili s popisa autohtonih naroda itd. Pritom, ukrajinske vlasti se nisu ustručavale moliti Rusiju za kredite i energente po izuzetno povoljnim uvjetima - kazao je i dodao: 

- Danas, putem masovne antiruske informacijske histerije pokušavaju predstaviti Rusiju kao agresora i diskreditiraju vlasti naše zemlje. Svjetskoj zajednici koja je u stanju adekvatno razmišljati poznato je da su agresori zapravo SAD i NATO.

VIDEO Kličko svijetu poslao snažnu poruku: Srce mi krvari, djeca svakodnevno umiru...

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 25

NI
niko820
23:17 10.03.2022.

evo, cijeli svijet se sad divi Vučiću i Putinu...izabrano društvo...elita mirotvoraca....

Avatar AnteDeJure
AnteDeJure
23:26 10.03.2022.

Ovo je komedija nevidjena: Srbi, koji su genocidno harali protiv Muslimana u Bosni i na Kosovu, postaju "braca" Najmuslimana Cecena. Nevjerojatno.

GL
globus1900
22:59 10.03.2022.

Čečenski Kusturica