ratne staze

Čermak pomaže u gradnji Doma hrvatskih ratnika u Vukovaru

Foto: Branimir Bradaric/VLM
Čermak pomaže u gradnji Doma hrvatskih ratnika u Vukovaru
02.09.2011.
u 22:00
Tromblon: - Dom će graditi tvrtka Jove Vukovića jer je on poslao najbolju ponudu i želimo pokazati da ne gledamo na nacionalnost
Pogledaj originalni članak

Prvi put poslije osam godina, general HV-a Ivan Čermak posjetio je jučer Vukovar, gdje se susreo s predstavnicima Udruge ratnika hrvatskog obrambenog rata koji su pokrenuli projekt gradnje Doma hrvatskih ratnika.

– Kad god dođem u Vukovar, obuzmu me emocije. Ponosan sam što se sastajem s članovima ove udruge kojima ću pomoći u gradnji doma, rekao je Čermak, koji je, kako je novinarima prenio predsjednik udruge Petar Janjić, već donirao 200.000 kuna te najavio da će dodatno pomoći i pronaći nove sponzore. General kaže da se, poslije višegodišnje haaške epizode, polako vraća u normalan život te da se redovito čuje s pritvorenim generalima Markačem i Gotovinom.

– Nije im lako, u teškoj su i delikatnoj situaciji. Suđenje će početi ili na jesen ili na proljeće. Nemoguće je očekivati oslobađanje, ali nadamo se da će kazne biti osjetno ublažene. Strašno je vidjeti kazne koje su njima određene, a koliku je kaznu dobio zlotvor Veselin Šljivančanin – rekao je Čermak. Polako se vraća i u poslovne vode te za područje Slavonije najavljuje velika ulaganja i zapošljavanje 500 ljudi.

Projekt Doma hrvatskih ratnika predstavio je Petar Janjić Tromblon, koji je najavio da će se u njegovu realizaciju uključiti 200 gradova i općina te Vlada. Uložit će se oko 13 milijuna kuna. Unutar objekta nalazit će se velika konferencijska dvorana sa 400 mjesta, mala dvorana i uredi, a na katu će biti sobe sa 200 postelja. U dvorištu će se nalaziti igralište za mali nogomet, boćalište, spomenik Igoru i Petru Kačiću te tenk koji će, simbolizirajući njegov poraz, biti okrenut naopako. Radovi počinju na proljeće iduće godine, a objekt će graditi vukovarska tvrtka Vuković company, čiji je vlasnik Jovo Vuković, jedan od čelnika SDSS-a i Srbin po nacionalnosti.

– Ta je tvrtka poslala najbolju ponudu, a želimo i pokazati da kao udruga ne gledamo ni na čiju nacionalnu pripadnost – zaključio je Janjić.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 26

OB
-obrisani-
22:26 02.09.2011.

Golubice priko neba leti kraj Dunava u VUKOVAR sleti pozdravi mi junackog tica legendarnog TROMBLONA JANJICA

JI
jimbeam
22:42 02.09.2011.

Ne smeta ratnom profiteru čermaku Jovo,pa on je s četnicima švercao naftu,dok su oni granatirali hrvatske gradove!

OB
-obrisani-
22:22 02.09.2011.

hoce vam i Srbi nesto Sponzorirati?,heehehheheheheheh mozda koji TRAKTOR;heehehehhehheh