KOD ZAPREŠIĆA

Česi biciklima zalutali u poplavljeno područje, spasili ih vatrogasci: 'Bilo je jako čudno'

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
Zaprešić: Zbog poplave zatvorena je cesta prema skeli Medsave u Zaprešiću
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
Zaprešić: Zbog poplave zatvorena je cesta prema skeli Medsave u Zaprešiću
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
Zaprešić: Zbog poplave zatvorena je cesta prema skeli Medsave u Zaprešiću
07.08.2023.
u 21:03
Zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Zaprešić Željko Barun kazao je kako su intervencije trajale satima te da je stradalo puno životinja, a ispričao je i bizarnu situaciju s češkim turistima
Pogledaj originalni članak

Bizarna situacija dogodila se kod Zaprešića u kojem je posljednjih dana bilo puno intervencija zbog jakih kiša koje su poplavile brojne općine. Zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Zaprešić Željko Barun kazao je za Dnevnik.hr kako su intervencije trajale satima te da je stradalo puno životinja, a ispričao je i kako su češki turisti biciklima zalutali u poplavljeno područje. 

- Turisti iz Češke su na proputovanju kroz Hrvatsku na biciklima. Navigacija ih je odvela u Vrbinu gdje se nalazi skela prema Samoboru. Na navigaciji je pisalo da je to most - kazao je Barun. 

>> VIDEO Tuča pogodila područje Žumberka, velike štete na poljoprivredi: 'Ovo nije normalno'

- Oni su zalutali, ometala ih je voda, spašeni su, nije im se ništa dogodilo. Izgledalo je sve jako čudno, nisu znali tko smo mi, vidjeli su crveni auto u pozadini, ali mi smo bili u odorama i nisu nas uspjeli prepoznati, nisu znali što ih je snašlo, a na navigaciji nije pisalo da je poplavljeno područje - dodao je Barun te zaključio kako je ova poplava otišla brzo koliko je i došla. 

>> SITUACIJU IZ MINUTE U MINUTU PRATITE OVDJE

POVEZANI ČLANCI:

obrana od poplava

Priča o kanalu koji je spasio Zagreb: Svi se sjećaju tragedije '98., potrebno je učiniti jednu stvar kako bi se mirnije spavalo

Područje na kojem živi više od milijun stanovnika, odnosno više od četvrtine ukupne populacije Hrvatske, od početka sedamdesetih godina prošloga stoljeća brani 32 kilometra dug kanal. Protekloga vikenda koristio se tek osmi put otkako postoji. Istražili smo koliko je izdržljiv kanal Sava-Odra, ali i doznali za nevjerojatne priče koje se uz njega vežu, baš kao i jedno neispunjeno obećanje.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.