MILANOVIĆ TRAŽI IZVANREDNU SJEDNICU

Damir Jugo: Motive ovog poteza treba tražiti u političkom pozicioniranju predsjednika

Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
Zagreb: Damir Jugo, predsjednik Vijeća veleučilišta
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
Knin: Zoran Milanović i Andrej Plenković zajedno u prvom redu na obljetnici Oluje
Foto: Robert Anic/PIXSELL
Zagreb: Predsjednik Zoran Milanović održao je izvanrednu konferenciju za novinare
19.07.2023.
u 19:31
"Predsjednik Milanović je s jedne strane iskoristio svoje legitimno ustavno pravo, a s druge se nedvojbeno i svrstao uz oporbu čiji je zahtjev i želju za ovim presedanom uvažio", smatra Damir Jugo, dekan Visoke škole Edward Bernays
Pogledaj originalni članak

Komunikacijski stručnjak Damir Jugo, dekan Visoke škole Edward Bernays, komentirao je odluku predsjednika Zorana Milanovića. Naime, predsjednik je danas podnio Zahtjev za izvanredno zasjedanje Hrvatskog sabora, sukladno članku 79. stavku 2. Ustava Republike Hrvatske, javili su iz Ureda predsjednika.

"Zahtjevom za izvanredno zasjedanje Sabora, Predsjednik Milanović je s jedne strane iskoristio svoje legitimno ustavno pravo, a s druge se nedvojbeno i svrstao uz oporbu čiji je zahtjev i želju za ovim presedanom uvažio. S obzirom da formalnih posljedica za vladajuću većinu neće biti jer je evidentno da su teme o kojima će se raspravljati što se njih tiče apsolvirane, logično je zaključiti da motive ovog poteza treba tražiti u političkom pozicioniranju predsjednika, pokazivanju mišića Vladi i otvaranju prostora oporbi da se za vrijeme ljetnih mjeseci, kada u javnom prostoru nema mnogo drugih tema, produlji život temama koje su evidentno negativne po Vladu i vladajuću koaliciju", smatra Jugo. 

VEZANI ČLANCI:

Kako je ranije priopćeno iz Ureda predsjednika, zahtjev za izvanredno zasjedanje Hrvatskog sabora, upućen Gordanu Jandrokoviću, sadrži sljedeći dnevni red: "Zaključak kojim se Vlada Republike Hrvatske obvezuje odmah, a najduže u roku od 15 dana, poduzeti sve potrebne mjere kako bi se osiguralo uredno funkcioniranje sudbene vlasti u Republici Hrvatskoj i Zaključak kojim se Vlada Republike Hrvatske obvezuje u roku 15 dana utvrditi koje su institucije i osobe odgovorne za financijsku štetu nanesenu Hrvatskoj elektroprivredi u provedbi Uredbe o otklanjanju poremećaja na domaćem tržištu energije". 

VIDEO Hrebak otkrio kad bi mogla biti izvanredna sjednica Sabora koju je zatražio Milanović

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 9

EJ
ejStef
19:39 19.07.2023.

Pa dobro, kako se bliže izbori, bit će sve više takvih poteza, sve da bi se upalo u fokus medija, da se dobije prilika napraviti neki performans pred kamerama.

MA
MarasG
05:49 20.07.2023.

Milanovicev potez za sazivanje izvanredne sjednice ce izazvati kontraefekat za njega i njegovu lijevu opciju.Sve ce se vidjeti na izborima a na istima narod nece dati povjerenje prodavacima magle i vjecitim neradnicima .

MR
MrkiMedo
10:34 20.07.2023.

Milanović, kao uvijek, jedno misli, drugo govori i treće radi. Kako se je samo zalagao da se predsjednik bira u Saboru. Onda predsjednik ne bi mogao biti vođa opozicije, kao što je on. Govorio je da želi biti predsjednik svih građana, a postao je predsjednik opozicije. Govorio je prije da predsjedniku treba još smanjiti ovlasti, a sada on u toj ulozi želi smjenjivati ministre, kao da smo u (polu)predsjedničkom sustavu.