Zatražio predsjednik

Jandroković: Izvanredna sjednica Sabora u petak, subotu i nedjelju

Zagreb: Sabor o izbornim jedinicama za izbor zastupnika u Hrvatski sabor
Patrik Macek/PIXSELL
19.07.2023.
u 19:03

Izvanredna sjednica Hrvatskog sabora održati će se 21., 22. i 23. srpnja, u petak, subotu i nedjelju, najavio je u srijedu na konferenciji za novinare predsjednik Sabora Gordan Jandroković.

Zahtjev za izvanredno zasjedanje Hrvatskoga sabora koji je podnio predsjednik Republike Zoran Milanović sadrži dnevni red u kojem su dvije točke. 

To su zaključak kojim se Vlada obvezuje da odmah, a najduže u roku od 15 dana, poduzme sve potrebne mjere kako bi se osiguralo uredno funkcioniranje sudbene vlasti te zaključak kojim se Vlada obvezuje u roku 15 dana utvrditi koje su institucije i osobe odgovorne za financijsku štetu nanesenu HEP-u u provedbi Uredbe o otklanjanju poremećaja na domaćem tržištu energije.

Gordan Jandroković je poručio kako očekuje da će Milanović, budući da je predlagatelj, biti nazočan na izvanrednoj sjednici.

Milanovićev zahtjev je presedan i korištenje ustavne ovlasti koju do sada nitko nije koristio, a što je i sam Milanović istaknuo prije nekoliko dana.

VIDEO Profesor Dragan Bagić komentira Milanovićev zahtjev za izvanredno zasjedanje Sabora

Komentara 12

Avatar Marko
Marko
21:33 19.07.2023.

Dobro im je uvalio ,ne budu se kupali za vikend

EF
Efendi
07:32 20.07.2023.

Netko jos svarno vjeruje da ce HDZ istraziti i kazniti odgovorne za aferu HEP? Bas jedva cekaju sami sebe poslati u zatvor!

ST
starivol
20:14 19.07.2023.

Još jedan upropašten vikend.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije