Damir Krstičević:

'Trebamo biti bolji, brži i jači od onih koji nam predstavljaju prijetnju'

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
'Trebamo biti bolji, brži i jači od onih koji nam predstavljaju prijetnju'
14.07.2017.
u 23:38
Krstičević je istaknuo kako Hrvatska predano radi na doprinosu jačanja kolektivne obrane, izgradnji obrambenih sposobnosti i unaprjeđivanju suradnje s partnerskim državama Saveza
Pogledaj originalni članak

Potpredsjednik vlade i ministar obrane Damir Krstičević u petak je posjetio Zapovjedništvo za transformaciju NATO-a (ACT) u Norfolku gdje se susreo sa zapovjednikom, generalom Denisom Mercierom.

Sugovornici su naglasili važnost razvoja sposobnosti NATO-a, jačanja suradnje među članicama i međusobnu razmjenu informacija s obzirom na nove sigurnosne izazove.

Također je istaknuta važnost daljnjeg jačanja interoperabilnosti te unaprjeđenje obuke i vježbi pripadnika oružanih snaga zemalja članica NATO-a.

Krstičević je istaknuo kako Hrvatska predano radi na doprinosu jačanja kolektivne obrane, izgradnji obrambenih sposobnosti i unaprjeđivanju suradnje s partnerskim državama Saveza.

“S obzirom na izmijenjenu sigurnosnu paradigmu, trebamo biti bolji, brži i jači od onih koji nam predstavljaju prijetnju”, rekao je ministar i dodao da će Hrvatska i dalje biti vrlo aktivna u ovim transformacijskim procesima.

Hrvatska u ACT-u ima nacionalnog vojnog predstavnika i stožerno osoblje.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 29

PI
pinkec
06:04 15.07.2017.

Tako je, moramo biti bolji, brži i jači od onih koji nam predstavljaju prijetnju!

DU
Deleted user
06:17 15.07.2017.

Iako me članak podsjeća na nekad, neprijatelj iz nutra i iz Vana, slažem se da se avioni kupe a i trguje s njima, kako sam vidio da to žele i neke članice EU! Mi, ako poginemo, prije će biti kriv Agrokor nego avioni? Uvijek možemo reći, prodaj dalje, a sa Agrokorom to ne možemo?

CI
cinbenik
10:15 15.07.2017.

Hrvati traze spas u iseljenistvu zbog visedeceniske vladavine stranke opasnih namjera,i zato sto nikada nisu ni bili demokratski izbori,a da su Hrvati bili jednakopravni u Hrvatskoj.,.....Jos ce dolaziti u Hrvatsku kao mirovne snage,ostaneli na vlasti lazno domoljublje.....