BANSKI DVORI

Davor Filipović: Za jesen pripremamo veliki paket mjera pomoći građanima i gospodarstvu

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Davor Filipović: Za jesen pripremamo veliki paket mjera pomoći građanima i gospodarstvu
25.07.2022.
u 11:22
Brojni su izazovi ispred nas i nitko ne zna što nas čeka, ali svi trebaju biti sigurni da će Vlada raditi sve da se zaštititi standard hrvatskih građana i gospodarstva, kaže ministar Filipović
Pogledaj originalni članak

Vlada je jutros održala telefonsku sjednicu na kojoj je donijela odluku o novim cijenama goriva, a u povodu toga u Banskim dvorima konferenciju za medije održao je ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović.

– Bez mjera Vlade dizel bi sutra bio 15,24 kune, benzin 13,96 kune, a plavi dizel 10,15 kuna. Odlučili smo promptno reagirati u cilju zaštite građana i gospodarstva – rekao je ministar Filipović. 

 

– Brojni su izazovi ispred nas i nitko ne zna što nas čeka, ali svi trebaju biti sigurni da će Vlada raditi sve da se zaštititi standard hrvatskih građana i gospodarstva – rekao je. 

Na pitanje hoće li na sutrašnje vijeće EU Hrvatska doći sa svojim prijedlozima mjera štednje energije, ministar kaže da će aktivno sudjelovati u raspravi. 

– Nadam se da ćemo doći do kompromisa. I do sada je bilo različitih mišljenja, no zato smo tamo kako bismo razgovarali i kako bi se postiglo kompromisno rješenje – rekao je. 

Najavio je i kako Vlada za jesen priprema veliki paket mjera pomoći građanima i poduzetnicima. 

– Vjerujemo da će taj paket biti nešto što će pomoći našim sugrađanima da se ublaži ovaj udar. Učinit ćemo sve, ali baš sve da to bude tako – rekao je.  

Ministar je upitan hoće li Vlada ograničiti cijene hrane, na što je odgovorio kako su sve opcije na stolu. 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 34

ST
stefj
11:50 25.07.2022.

Ne vidim što tu puno vlada može napraviti. Cijene energenata u Europi su visoke, inflacija dostiže nivo koji je trebala polako doseći da nije bilo pandemije... Plaćamo cijenu zelenih, plaćamo cijenu lockdowna, a EU još k tome plaća cijenu loših strateških odluka, te ju napad na Ukrajinu pogađa više nego ikog drugog na svijetu... Vlada tu nema nekog utjecaja, a da nije napravljen LNG situacija bi bila i još puno gora... Kod nas je puno toga već sada socijalna kategorija, te se nema što snižavati. Struja i plin za građane su socijala, cijene su ispod tržišnih. Porezi na plin i struju su već sada vrlo niski, jedino je gorivo značajno opterećeno... No iz goriva se vraćaju krediti za ceste, iz goriva se isplaćuje plaća zaposlenima u cestoma, a njih je najviše po km u EU... Kada dođe jesen, pa Ribić opet krene u juriš s ucjenama djecom, opet će se dati samo njima, kao i u svakoj krizi, sve će otići za uhljebe, za gospodarstvo i obične građane neće puno ostati...

Avatar Poznam, sredim !
Poznam, sredim !
11:46 25.07.2022.

Ma nemojte ! Pa vi ste stvarno supermeni kad ste svojom velemudroscu uspjeli sniziti cijene goriva nako sto od 08. lipnja (mjesec i pol dana !) cijena sirove nafte KONSTANTNO pada i sad je na cca 95,8 USD a bila je preko 120.. ? Za kog vi nas drzite..? Za maloumne. ?

AB
abfotokeramika
12:35 25.07.2022.

Što bi reko filipović, cijev je štanga kroz koju je provučena rupa.