napokon pad cijena

Odluka Vlade: Ovo su nove cijene goriva koje su na snazi od sutra

Nikad skuplje gorivo u Hrvatskoj
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
1/2
25.07.2022.
u 11:06

Cijena litre eurosupera iznosit će 12,03 kune, litra dizela bit će 12,89 kuna, a plavi dizel će stajati 9,25 kuna

Vlada je danas održala telefonsku sjednicu na kojoj je donijela Uredbu o izmjenama i dopuni Uredbe o utvrđivanju najviših maloprodajnih cijena naftnih derivata.

Nove cijene goriva vrijede od sutra. Cijena litre eurosupera iznosit će 12,03 kune, litra dizela bit će 12,89 kuna, a plavi dizel će stajati 9,25 kuna. 

– Zbog velikog porasta maloprodajnih cijena naftnih derivata Vlada RH donosi Uredbu o utvrđivanju najviših maloprodajnih cijena naftnih derivata. Navedenom uredbom utvrđuju se iznosi najviših maloprodajnih cijena naftnih derivata koje energetski subjekti koji se bave trgovinom na veliko naftnim derivatima i/ili trgovinom na malo naftnim derivatima smiju primijeniti na području Republike Hrvatske. Maksimalni iznosi maloprodajnih cijena sadržavaju jediničnu cijenu naftnog derivata, trošarinu i PDV. U jediničnoj cijeni naftnog derivata ugrađena je i premija energetskog subjekta koja uključuje maržu i operativne troškove poslovanja – objavila je Vlada te dodaju: 

– Najviše maloprodajne cijene propisane ovom Uredbom primjenjuju se samo za naftne derivate bez dodanih multifunkcionalnih aditiva (eurosuper 95, eurodizel, plavi dizel), dok se za benzine s više oktana te za sva tzv. premium goriva cijene i dalje mogu formirati slobodno. 

Ključne riječi

Komentara 9

SA
sargu123
12:56 25.07.2022.

Transporti robe idu na dizel, radi toga su cijene po trgovinama takve kakve jesu. To gorivo bi trebalo biti bar 20% niže od benzina!

Avatar nathanael.opet
nathanael.opet
11:12 26.07.2022.

Zanimljivo mi je primijetiti da se prate cijene svih derivata jedino se cijena lož ulja nikad ne spominje... a ona je u posljednjih godinu dana od 4 kune po litri dosegla cijenu od više od 11 kuna po litri,,, to nikoga ne uzbuđuje???

Avatar Hazl113
Hazl113
12:53 25.07.2022.

Obično EuroSuper gorivo nije preporučljivo koristiti u automobilima mlađim od 8 god. Valjda je nekom u interesu da noviji auti završe prije vremena u servisu radi manje čistog goriva bez aditiva.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije