HLADNO VRIJEME

Debeli minusi u dijelu zemlje, u Bednji čak -10 °C: Upaljen žuti alarm, očekuje se i snijeg

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Zagreb: Snijega dovoljno samo za zimski dojam po parkovima
Foto: DHMZ
Foto: Luka Stancl/PIXSELL
Snježne pahulje zabijelile Zagreb
13.12.2022.
u 07:18
Najviša dnevna temperatura zraka bit će između -2 i 2, na moru od 6 do 11 °C
Pogledaj originalni članak

Vrijeme će danas biti pretežno oblačno, na Jadranu i uz njega mjestimice kiša. U gorju će popodne padati snijeg, ponegdje i u unutrašnjosti Dalmacije, no u noći će prelaziti u kišu koja se ledi u dodiru s tlom, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ).

U sjevernim kopnenim krajevima bit će uglavnom suho, prijepodne i uz sunčana razdoblja. Ujutro u unutrašnjosti lokalno magla. Vjetar će biti slab, u Slavoniji popodne i umjeren istočni. Na moru će puhati slaba i umjerena bura koja će u Dalmaciji okrenuti na jugo. Najviša dnevna temperatura zraka bit će između -2 i 2, na moru od 6 do 11 °C.

Foto: DHMZ

 

Jutros u 6 sati, u pojedinim dijelovima zemlje zabilježeni su debeli minusi. Na postaji Zagreb Maksimir bilo je -4,7°C, u Krapini -7,2°C, u Otočcu -8,4°C, u Varaždinu -8,9°C, a na Zavižanu -9,2°C. U Bednji je pak u 7 ujutro izmjereno čak -10 stupnjeva Celzijevih. 

Sutra će, kako prognozira DHMZ, biti promjenjivo i pretežno oblačno. Mjestimice na Jadranu i uz njega kiša, osobito u Dalmaciji gdje može lokalno biti i obilnija. U gorju ponegdje i susnježica ili slaba oborina na granici kiše i snijega koja se može smrzavati na hladnom tlu. 

Vjetar će biti slab do umjeren južni, na Jadranu umjereno do jako jugo i umjeren sjeverozapadnjak najprije na sjevernom dijelu. Bit će manje hladno. Najniža temperatura na kopnu od -5 do 0, u gorju i viša, na moru uglavnom od 3 do 8 °C. Najviša temperatura od 1 do 4, na obali, otocima i u unutrašnjosti Dalmacije od 8 do 13 °C.

Meteoalarm je izdao žuto upozorenje za zagrebačku regiju zbog niskih temperatura, a za gospićku zbog mogućeg snijega i poledice. Za cijeli obalni dio izdano je upozorenje zbog snažnog vjetra koji će puhati. 

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 71

DU
Deleted user
08:04 13.12.2022.

Greteni bi zakljucili da je hladno zbog globalnog zatopljenja.

SB
sinisa.budimir.18
08:34 13.12.2022.

Korenica -11 tek toliko nek se zna !

BI
Biouskoli91
07:37 13.12.2022.

Cak -10?! Normalna temp. u zimi....to da je -20 ili nize, mogli bi reci 'cak'...