Dežuramo da ne odvezu kamione, spremni smo za štrajk glađu

Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
Dežuramo da ne odvezu kamione, spremni smo za štrajk glađu
02.11.2009.
u 16:16
Parkiralište čuvaju kako vlasnik Stjepan Igrec ne bi odvezao kamione i rasprodao ih, kao što se već događalo.
Pogledaj originalni članak

Vozači kamiona varaždinske tvrtke ATP Igrec ne odustaju od štrajka. Utaborili su se na kamionskom parkiralištu u Cehovskoj ulici, smjestili se u kontejner i danonoćno, u smjenama, čuvaju parkiralište.

Protiv prodaje kamiona

- Ni za srpanj još nisam dobio plaću, a kamoli za kolovoz. Ali evo, stigao mi je izvještaj da mi je skinuta rata kredita, pa više nisam 4000 kuna u minusu nego 6700 kuna. U ATP-u sam 33 godine, ovdje sam ostavio i mladost i zdravlje.

Kredit sam uzeo za obnovu stare kuće, a drugi sam uzeo lani da si pred penziju konačno kupim noviji auto. Lani je bila bolja situacija u tvrtki i mislio sam ga isplatiti do penzije. Sad ću ga morati vratiti - žali se Stjepan Sokolić (53) iz Kućan Marofa, kojega smo s kolegama vozačima zatekli na podnevnom dežurstvu.

Parkiralište čuvaju kako vlasnik Stjepan Igrec ne bi odvezao kamione i rasprodao ih, kao što se već događalo, objasnio nam je Branko Posavec, sindikalni povjerenik u tvrtki.

Vozači i dalje čekaju svoje plaće. I dok je dio njih dobio novac za srpanj, dio nije ni to. Osim toga, smeta im što im je, umjesto ugovorenih 15 posto, plaća smanjena 30 posto, a i dnevnice. Kad (i ako) i stignu zaostale plaće, nastavit će štrajkati, i to dok ne prime razliku za koju su im plaće umanjene.

- Spremni smo i za štrajk glađu. Svih dvadeset i četiri vozača - kažu.

Kad će stečaj?

Kontaktirali smo i s vlasnikom Stjepanom Igrecom, koji kaže kako su isplaćene sve plaće za srpanj. - U petak smo isplatili i dio plaća za kolovoz, a danas sam naložio računovodstvu da isplati ostatak. Ovaj tjedan isplatit ćemo i za rujan - kaže Igrec.

No radnici, kojima smo prenijeli njegove riječi, ne vjeruju. - Stalno nas tako zavlači praznim obećanjima, već mjesecima - kažu vozači, a na naš upit je li možda ipak plaća na računu, odvezli su se do bankomata i provjerili - te donijeli potvrde kako plaća nije na računu.

O štrajku glađu odlučit će nakon današnjeg posjeta Franje Veblea, regionalnog povjerenika SSSH, Trgovačkom sudu.

- Još nije otvoren stečaj tvrtke. Zahtjev je predan 10. kolovoza i ovo je neuobičajeno dugo. Suca Željka Vukelića upitat ću zbog čega nije otvoren postupak - kaže Franjo Veble, a B. Posavec dodaje da je račun tvrtke već 120 dana u blokadi te vlasnik koristi alternativne račune.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

OB
-obrisani-
16:32 02.11.2009.

malo dijete vam nebi škodilo...štrajk glađu donijet će vam samo korist