"Vaučerizacija" stadiona

Dio domaćih navijača završio u ‘kavezu’, a Torcide bilo svugdje

Foto: Marijan Sušenj/Pixsell
Dio domaćih navijača završio u ‘kavezu’, a Torcide bilo svugdje
04.11.2013.
u 16:34
Najave iz Slavena Belupa da na tribine neće smjeti navijači Hajduka doživjele totalni fijasko - 
procijenjeno je da je bolje pustiti Torcidu, nego imati veće probleme
Pogledaj originalni članak

Uoči nedjeljne utakmice Slavena Belupa i Hajduka tehnički direktor koprivničkog kluba Robert Kerovec rekao je da na stadion zbog takozvane “vaučerizacije” neće moći ući gostujući navijači.

Provjera identiteta

Najavljeno je da će se obavljati detaljan pregled navijača na ulazima, kao i provjera identiteta, te da će se u slučaju rasističkih povika prazniti dio tribine. Na koprivničkom stadionu među 3000 gledatelja trećina su na kraju bili Hajdukovi navijači. Ulaznice su im uglavnom kupovali i nabavljali prijatelji i poznanici iz Koprivnice, a kako su bili bez obilježja bez većih problema su ulazili na tribinu. Očito su organizatori procijenili da ih je bolje pustiti, nego eventualno imati neugodne situacije. Iako se vršila stroga kontrola na ulazima, Torcidaši su uspjeli prošvercati i zapaliti tri dimne bombe i jednu baklju. Policija i dalje putem snimaka traži počinitelje. Nakon pogotka tamnoputog Brazilca u redovima Slavena Edsona čuo se i pokoji nepristojan rasistički ispad navijača splitskog kluba, ali ostali su gotovo neprimjetni pa nije bilo razloga za pražnjenje tog dijela tribine.

- Navijači Hajduka bili su super, nisu stvarali nikakve probleme. Bilo ih je lijepo vidjeti u tako velikom broju, ali mislim da je propust kluba što su bile tako velike gužve i što su se prijetili nepuštanjem gostujućih navijača na tribinu, a na kraju se ništa od toga nije dogodilo - kazao je jedan navijač farmaceuta.

Velika gužva

Gužva se stvarala zato što je u prvi trenutak bio otvoren samo jedan ulaz, a pojedinci su bili temeljito pretreseni. Sumnjivci su se tražili i na popisu prekršitelja sa sportskih natjecanja, ali to zapravo nije bilo ni potrebno jer se oni ionako moraju javljati u nadležnu policijsku postaju na dan utakmice. Zanimljivo je bilo i što su na kraju neki od domaćih navijača završili u “kavezu” jer je još samo tamo bilo mjesta, a gostujući navijači okupirali su domaći dio tribine. Veliki fijasko “vaučerizacije” i njezinih autora - ministra sporta Željka Jovanovića i HNS-a.

Inače, policija je zbog alkoholiziranosti zadržala u postaji 11 gostujućih navijača, a kod jednoga je pronađena manja količina marihuane.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.