MUČNA ISPOVIJEST

Djelatnica Hitne vidjela jezive ozljede od petarde: 'Za sekundu euforije praska plaćat će invalidnošću cijeli život'

Foto: Zvjezdana Klarić
Strašne posljedice ozljede od pirotehnike
Foto: ''
'petarde01_nnn_bih_010113'
Foto: Marijan Sušenj/PIXSELL
petarde
Foto: Borna Filić/PIXSELL
petarde
Foto: Marko Lukunić/Pixsell
petarde
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL/Ilustracija
Ilustracija petarde
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
rakete, petarde
Foto: Borna Filic/PIXSELL/Ilustracija
Ilustracija petarde
30.12.2023.
u 11:07
"Ako volite sebe i ostale, uživate u životu, imate divne planove, prijatelje i sretan i bezbrižan život, tada petarde prepustite onima koji su odlučili biti nepovratno nesretni", piše dugogodišnja djelatnica Hitne na Facebooku.
Pogledaj originalni članak

Zvjezdana Klarić, koja ima više od deset godina iskustva rada u Hitnoj pomoći, objavila je na Facebook profilu svoje strepnje uoči dočeka Nove godine. Dežurstva tijekom blagdanskog razdoblja posebno su izazovna, a 31. prosinca zbog uporabe pirotehnike, piše Klarić, donosi dodatne izazove.

- Deset godina smo suprug i ja radili u Hitnoj pomoći. S nelagodom očekujemo raspored dežurstva jer se ni jedan zdravstveni radnik ne veseli tom dežurstvu... I tada stiže taj 31. 12. Obično je šaka u najlonu i ručniku iz kojeg curi krv i padaju komadi kosti i kože po čekaonici zbog nespretnog pridržavanja uplakanih roditelja ili prijatelja koji su u strašnom šoku. Nesretnik je potpuno bijel od šoka, boli i na rubu nesvjestice - piše Klarić na Facebooku.

Ozljede su, navodi, često ozbiljne, dugotrajne i ostavljaju trajne posljedice na životima pacijenata.

- Moram reći da je uživo i u boji 1000 puta strašnije + bol neizdrživa, slijedi brzi transport, komplicirane operacije ako se uopće i jedan prst da spasiti. Za sekundu euforije praska, plaćat će invalidnošću za cijeli život. Zbogom sport, zbogom vožnja, zbogom društvo, djevojke, zbogom posao. Najčešće je otac zaslužan bio da se u djetetovoj ruci našla petarda - navodi.

VEZANI ČLANCI:

Poziva sve građane na razmišljanje o posljedicama prije nego što odluče koristiti petarde tijekom proslave Nove godine. - Zato ako volite sebe i ostale, uživate u životu. Imate divne planove, prijatelje i sretan i bezbrižan život tada petarde prepustite onima koji su odlučili biti nepovratno nesretni - napisala je Zvjezdana Klarić.

VIDEO Meteorolog Vakula otkrio kakvo nas vrijeme čeka za doček Nove godine

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 7

ST
sttipe
17:00 30.12.2023.

Moj sin se je prestao igrati s petardama. Ali, desetak godina, je jedva čekao božić, petarde su mu bile najveća radost, cile godine!! Onaj sjaj u očima kad bi mu donili petarde, ne može nitko platiti!! Ja sam petardi uvik imao, od kad su mi se dva tuđa psa poklala u dvorištu, a kćer od šoka nije danima tila van.. Tad sam nabavio respektabilnu količinu, onih od kojih vibriraju stakla i u susjednim kvartovima! Od tada više ne dolaze!! "Šetaju" se sami negdi drugdi, kad ih vlasnici odvežu i puste..

Avatar Žuti
Žuti
11:22 30.12.2023.

Kada čovjek dođe u nedoumicu samo na glas kaže ime "Margaret Thatcher". Kada je nešto problem onda se to zabrani i priča je gotova. Zabranite proizvodnju, uvoz i posjedovanje pirotehnike u RH. Kraj.

RO
romobil
15:16 30.12.2023.

I opet ćemo biti iznenađeni lošim vijestima.Ali ništa bolje od loših vijesti.