Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 76
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UPOZORENJE RODITELJIMA

Policija apelira na građane: 'Ako to dozvolite djeci mlađoj od 14 godina, kazne su do 390 eura'

Zagreb: Konferencija policije  povodom početka operativne akcije Mir i dobro
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/3
29.12.2023.
u 20:15

Policija posebno apelira na roditelje koji trebaju djeci biti uzor. Ove je godine zabilježen jedan slučaj stradanja zbog korištenja pirotehničkih sredstava, srećom s lakšim ozljedama

Novogodišnji i božićni blagdani već tradicionalno rezervirani su za provođenje akcije "Mir i dobro" hrvatske policije. Akcija promovira odgovorno korištenje pirotehnike koja može uzrokovati velika i ozbiljna stradanja.

Policija posebno apelira na roditelje koji trebaju djeci biti uzor. Ove je godine zabilježen jedan slučaj stradanja zbog korištenja pirotehničkih sredstava, srećom s lakšim ozljedama. "Stradaju šake, prsti, zatim lice, oči, uši, to su one osnovne ozljede koje se vide u našoj službi", rekao je Zoran Barčot iz Klinike za dječje bolesti u Zagrebu, za Dnevnik Nove TV.

Voditelj službe temeljne policije, Kristijan Suša istaknuo je da su roditelji koji djeci mlađoj od 14 godina dozvole uporabu pirotehnike prekršajno odgovorni, a kazne se kreću do 390 eura. Voditelj PU zagrebačke Velimir Tišma savjetovao roditeljima da upozore djecu na ne diraju neaktivirana pirotehnička sredstva koja pronađu na javnim mjestima.

POVEZANI ČLANCI:

VIDEO: Izbio požar u stanu u zagrebačkom naselju Trnsko

Komentara 2

CH
chemica
21:31 29.12.2023.

Apelirati na razum stvorenja koja ga očigledno nemaju kad djeci dozvoljavaju ovakve budalaštine...Joj, gospon nobelovac, dajte odgovorno bacajte petarde da se vaš mali nobelovac junior ne osakati. Malo se smije, ali odgovorno, pa se onda ostatak godine ne smije, čak ni odgovorno. Zakonodavac nam je svakako impresivan komad nobelovca.

IV
Ico_voljevica
21:09 29.12.2023.

Kolko vi novinari morete potencirat neke to nije normalno,daj malo pogledajte vani kolko se porotehnika i de kupuje pa pišite malo ak smijete.o napadima pesa i njihovim sranjima nećete posati?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije