nesreća u čakovcu

Djevojka (17) se vraćala po majicu pa stradala pod vlakom

Foto: Vjeran Žganec Rogulja / Pixsell
Djevojka (17) se vraćala po majicu pa stradala pod vlakom
01.08.2010.
u 13:27
Nesreća se dogodila kod nadvožnjaka, u ulici dr. Ivana Novaka, u Čakovcu, blizu kolodvora. Na tom opasnom mjestu prugu svakodnevno prelaze i brojni čakovečki srednjoškolci na putu do škola
Pogledaj originalni članak

U Čakovcu je uslijed naleta vlaka sinoć (u subotu) poginula 17-godišnja djevojka iz Šenkovca. Na nju je oko 23.45 sati naletjela lokomotiva.

Djevojka je usred noći prelazila prugu u Ulici dr. Ivana Novaka, ispod cestovnog nadvožnjaka, na mjestu gdje to čine i brojni čakovečki srednjoškolci s Juga i Martana, na putu do gimnazije, ekonomske i gospodarske škole.

Iz razgovora s djelatnicima HŽ-a saznajemo da je strojovođa vidio kako je prekoračila tračnice, ali se iznenada okrenula, kao da joj je nešto ispalo, navodno majica, te se vratila po nju. U tom trenutku udarila ju je lokomotiva koja se vraćala za Varaždin, odvevši posljednji putnički vlak za Kotoribu. Nesretno djevojci nije bilo spasa, preminula je na mjestu udara vlaka. U ponedjeljak će se obaviti obdukcija.

Kako doznajemo, pronađena je majica, a još se istražuju sve okolnosti ove tragedije. Naime, djevojka nije sama prelazila prugu, nego s društvom.

Sve se dogodilo uz nekadašnji Stari hrast, gdje se danas nalazi stovarište ugljena i građevinskog materijala, ali i kafić nazvan Stari hrast te Prostor, lokacija koju su Centar za mlade (CeZaM) i grad Čakovec namijenili mladima. Velika je vjerojatnost da je djevojka s društvom bila upravo na parkiralištu ispred Starog hrasta, gdje je još i dva sata poslije nesreće stajalo ili sjedilo puno mladeži.

Nepostojeći prijelaz preko pruge ispod nadvožnjaka, koji koriste stotine osoba, naročito maloljetnih, vrlo je opasno mjesto. Naime, na toj dionici pruge, nekoliko stotina metara do ulaska u čakovečki željeznički kolodvor, vlakovi još uvijek mogu voziti brzinom od 80 kilometara na sat, saznali smo kroz razgovor s djelatnicima HŽ-a. Pruga je na tom mjestu ravna i nema dodatnog ograničenja.

Iako postoji cestovni nadvožnjak s pješačkom stazom, oni koji se nalaze ispod njega, u Novakovoj ulici, nerado se vraćaju pedesetak metara do njegova početka, već idu pogibeljnom prečicom.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

MO
modovisisajteMaraschino
19:10 01.08.2010.

pruge su najmanji problem... problem su lijencine kojima je tesko 50 m vise prehodat i biti siguran... kad se nesreca dogodi uvijek kje lakse krivit drugoga

OB
-obrisani-
22:17 01.08.2010.

Ajme pa to je tragedija za roditelje! Žao mi je cure ali danas mladi sve olako rade! Nije ona htjela poginuti to je sigurno!

OB
-obrisani-
13:52 01.08.2010.

Da se nije toliki novac pokrao iz HŽ danas smo mogli imati najsuvremeniju zaštitu i par novih pruga!