Kritično stanje

Poplavama u BiH ugroženo 1,5 milijuna ljudi

Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
Poplavama u BiH ugroženo 1,5 milijuna ljudi
22.05.2014.
u 20:02
Dodik je u Rusiju otputovao na Putinov poziv na međunarodni ekonomski forum u Sankt Peterburgu
Pogledaj originalni članak

Procjenjuje se kako je više od milijun i pol ljudi ugroženo je poplavama u BiH, njih 950 tisuća je iseljeno iz svojih domova, željeznička infrastruktura je izvan funkcije, u 40 općina nema škole, a na sjeveru BiH i dalje je stanje kritično. Izjavio je to u četvrtak u Sarajevu predsjedatelj Vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda,  javlja Dnevni Avaz.

Bevanda je kazao kako je situacija u poplavama pogođenim područjima izuzetno teška, a da je stanje na sjeveru zemlje i dalje kritično.

Bevanda je nadalje istaknuo kako je potrebno hitno provesti zaprašivanje ne bi li se spriječilo širenje zaraza posebice na području Bosanske Posavine. BiH u ovom trenutku nema poljoprivrednu mehanizaciju pa se očekuje angažiranje one iz Hrvatske kako bi se zaprašivanje provelo, kazao je Bevanda.

Istovremeno, Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske, razgovarat će u petak u Sankt Peterburgu s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom o pomoći područjima Republike Srpske koja su zahvatile katastrofalne poplave, javljaju Nezavisne novine.

Dodik je u Rusiju otputovao na Putinov poziv na međunarodni ekonomski forum u Sankt Peterburgu.

 – Neke tvrtke i banke spremne su pomoći stanovništvu ugroženom u poplavama u Republici Srpskoj. Raduje me što neke banke predlažu da na cijelom prostoru njihovih poslovnica širom Rusije bude otvoren poseban račun za uplatu pomoći za Republiku Srpsku – rekao je Dodik.

>> Poplave na Balkanu: Pogledajte nove dramatične fotografije iz BiH

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 6

TO
tokimalko
19:20 22.05.2014.

sada ova paradoxalna "rs" ima sansu da postane deo rusije

Avatar gabrijelsejtan
gabrijelsejtan
19:11 22.05.2014.

Dodick ovo samo mater moze voljeti. Dok u dobuju mu umiru braca srbi on planduje po rusiji??

TO
tokimalko
19:39 22.05.2014.

naravno,preseljenje zivlja