Don Stojić:

'Iz Vlade su zvali u SC da me ušutkaju'

Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
'Iz Vlade su zvali u SC da me ušutkaju'
26.11.2013.
u 07:21
Popularni kapelan našao se na udaru jer je u redovnom terminu za vjeronauk organizirao tribinu o referendumu
Pogledaj originalni članak

Studentski kapelan don Damir Stojić bio je na razgovoru kod sanacijskog upravitelja Studentskog centra zbog tribine na kojoj je gostovala Željka Markić. To nam je potvrdio i upravitelj Pejo Pavlović uz objašnjenje da nije bilo riječi o “ribanju” svećenika, nego o rutinskom razgovoru. Zamjerio je don Stojiću što je u terminu za vjeronauk, koji se održava svakog utorka u Studentskom domu “Stjepan Radić”, organizirao tribinu o referendumu. Stojić je u vrijeme održavanja tribine bio u Africi, a vođenje tribine prepustio je drugom svećeniku.

– Ne slažem se da se umjesto vjeronauka stavljaju teme koje nisu teološke – kaže upravitelj Pavlović odbijajući i pomisao da je bila intervencije iz Vlade da se “pritisne” kapelana.

Don Damir Stojić ispričao nam je nešto drukčiju priču. Kaže da je Pavlović od njega tražio da više ne otvara teme kao što je referendum o braku.

– Ja sam mu rekao da neću više organizirati takve tribine, ali ne zato što me zamolio, nego zato što sam već imao tribinu. Ali ću o braku i referendumu govoriti i dalje na vjeronauku – ističe Stojić.

I doista, teme njegova vjeronauka u utorak bit će: muškarac+žena=brak. Stojić ističe da bi vjerojatno “odletio” s posla da iza njega ne stoji Crkva te da ne postoji ugovor između Zagrebačke nadbiskupije i SC-a. Još je dodao da je Pavloviću bilo neugodno tijekom razgovora te da je bilo očito da je nalog dobio "odozgo".

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 180

D2
Dubravko_23
07:53 26.11.2013.

Nevjerojatno. Pa dobro, to je i tako u skladu s civilizacijskim i demokratskim standardima koje je naša država postigla. Kakvi licemjeri. Do nedavno bih rekao da ljudi koji nas plaše komunizmom i udbom nemaju puno veze sa stvarnošću. Sad vidim da zapravo ja nisam imao.

DU
Deleted user
07:52 26.11.2013.

naprijed don... ne daj se, uz tebe smo.............

DU
Deleted user
08:00 26.11.2013.

Don Stojić Čovjek dolazi iz jedne kvalitetnije svjetske demokracije Ali sad će njega hrvatski "demokrati" dojučerašnji jugonacionalisti naučiti kako se demokratski ponaša.