Uskrs za stolom

Donosimo vam ukusne recepte za nadolazeći blagdan

Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
Blagdanski stol
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL
Kuhana jaja
Foto: Damir Spehar/PIXSELL
Orahnjača
18.03.2016.
u 09:46
Uz ljubav, vjeru i nadu, sretan Uskrs i dobar tek želimo vam uz tradicionalni uskrsni jelovnik!
Pogledaj originalni članak

Bliži se najveći kršćanski blagdan – Uskrs, a za tradicionalni stol izdvojili smo nekoliko ukusnih recepata za pravi obiteljski obrok.

Punjena jaja

Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

10 jaja
1/2 vezice sitno rezanog peršina
sol, papar
2 vrećice majoneze
2 dl kiselog vrhnja

Tvrdo kuhana jaja očistite, prerežite napola i pažljivo izvadite žumanca. Žumanca vilicom dobro istisnite, dodajte polovicu sjeckanog peršina, majonezu sa senfom i sol. Dobivenom smjesom napunite polovice bjelanca i složite ih na tanjur.

Prelijte ostatkom smjese u koju ste umiješali ostatak majoneze, kiselo vrhnje, sol, papar i nasjeckani peršin.

Orahnjača

Foto: Damir Spehar/PIXSELL

50 dag brašna
12 dag šećera, malo soli
10 dag margarina
1 cijelo jaje
1 žumance
nastrugana limunova kora
3 tučena klinčića
3 žlice meda
1/2 žličice sode bikarbone

Kvasac rastopite s malo brašna u 1/2 dl mlakog mlijeka i ostavite da nabuja. Brašno prosijte, dodajte kvasac, 1 dl mlakog mlijeka, 6 dag šećera, jaja, malo soli, rastopljeni margarin i nastruganu koricu od pola limuna.

Tijesto tucite drvenom žlicom dok se ne počne odvajati od nje, a u međuvremenu od mljevenih oraha, 20 dag šećera, 2 dl vrućeg mlijeka, ostatka nastrugane limunove korice i ruma pripremite nadjev.

Tijesto razvaljajte, posipajte grožđicama, zarolajte i ostavite na limu 30-ak minuta na toplom da nabuja. Orahnjaču premažite žumancem i pecite 3/4 sata u pećnici.

Uskrsni puding od riže

10 jaja
34 dag šećera
1 vanilin šećer
1 žličica limunovog soka
34 dag kuhane riže
10 dag margarina
1 l mlijeka
malo soli

Jaja i šećer dobro istucite mikserom dok ne dobijete gustu kremu, dodajte vaniliju, sok od limuna, malo soli, pa rižu i margarin. Sve dobro izmikasajte i na kraju umiješajte mlijeko.

Pripremljenu smjesu ulijte u namašćenu posudu za pečenje. Pecite na 180 stupnjeva oko sat.

Uz ljubav, vjeru i nadu, Sretan Uskrs i dobar tek želimo vam uz tradicionalni uskrsni jelovnik!

>> 5 uskršnjih pjesama za uživanje u blagdanima

JAMES GANDOLFINI

Bivša supruga je pomahnitala nakon razvoda! Nabrajala starlete s kojima ju je varao i seksualne devijacije u kojima je uživao

Sit javnog pranja prljava obiteljskog rublja, Gandolfini je samo kratko komentirao da u njenim navodima nema istine te da su braku presudili psihički problemi s kojima se odbijala suočiti. Ljubavnu sreću pronašao je u zagrljaju bivše manekenke Deborah Lin. Vjenčali su se u ljeto 2008. u njezinu rodnom Honoluluu, a kum im je bio glumčev sin. Nakon što su postali ponosni roditelji djevojčice Liliane Ruth, činilo se kako su se Gandolfiniju sve kockice posložile. Sudbina je, međutim, za njega imala drukčiji plan.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.