TRAGEDIJA NA USKRS

DORH o zločinu u Ivancu: Policijski službenici smrtno su stradali oko 13.30 sati

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Policijski očevid u Ivancu gdje je pronađeno žensko i muško tijelo
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Policijski očevid u Ivancu gdje je pronađeno žensko i muško tijelo
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Policijski očevid u Ivancu gdje je pronađeno žensko i muško tijelo
20.04.2022.
u 09:48
Policijski službenik za odnose s javnošću varaždinske PU, Matko Murić, odmah je u nedjelju rekao da je, prema činjenicama koje su očevidom utvrdili, nedvojbeno da je smrt obje osobe nastupila djelovanjem vatrenog oružja
Pogledaj originalni članak

Policijska uprava varaždinska ne izlazi s novim informacijama o tragediji u Ivancu, gdje su u stanu na Uskrs pronađena tijela dvoje policijskih službenika.

DORH je jučer izvijestio da je zamjenik županijske državne odvjetnice u Županijskom državnom odvjetništvu u Varaždinu 17. travnja 2022., u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave varaždinske, proveo očevid u stanu u Ivancu. 

- Prema dosad prikupljenim podacima, utvrđeno je da su dvije osobe rođene 1976. i 1989. godine 17. travnja 2022. oko 13.30 sati smrtno stradale hicima iz vatrenog oružja. 

Državno odvjetništvo će, u cilju utvrđivanja svih okolnosti događaja, izdati naloge za pretrage i obdukciju, kao i za potrebna vještačenja te će se poduzeti druge izvidne i dokazne radnje - naveli su u DORH-u.

Podsjećamo, još se ne zna motiv zločina koji je pogodio Ivanac na Uskrs. U policiji kažu da provode istragu, razgovore i pretrage. Načelnik PU varaždinske Predrag Benčić rekao je da je tragedija u Ivancu šokirala kolege preminulih policajaca. Nitko nije mogao naslutiti da će doći do tragedije.

Kako smo ranije izvijestili, ubijena Ivana B. radila je u graničnoj policiji. U Ivancu kažu da su ona i Jurica B. bili u ljubavnoj vezi. Što je nagnalo mladog policajca na takav zločin, ljubomora ili nešto drugo, može se zasad samo nagađati. 

– Uz stalne edukacije policijskih službenika koje provodimo i liječničke preglede, dogodilo se ono što smo najmanje htjeli – rekao je nakon pronalaska tijela načelnik Benčić i dodao da takav događaj u povijesti te Policijske uprave nije dosad bio zabilježen. Susjedi su u nedjelju čuli dva pucnja iz pištolja i nazvali policiju koja je dojavu zaprimila u 14.40 sati.

Prema izvješću pravobraniteljice za ravnopravnost spolova femicid u Hrvatskoj je u porastu, a od 14 ubijenih žena 2020. godine devet su ubili intimni partneri ili bračni partneri


 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.