SLUČAJ Unatoč pritiscima Općina Suhopolje neće mijenjati Plan gospodarenja državnim poljoprivrednim zemljištem

Dosta je nasilja i govora mržnje

04.05.2009.
u 16:27
Pogledaj originalni članak

SUHOPOLJE - Na današnjoj tiskovnoj konferenciji u Suhopolju dr. Davor Hock, načelnik Općine Suhopolje, Željko Mikolčić, predsjednik OO HSS-a i Marijan Brlek, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata Suhopolja odbacili su prozivke članova Udruge poljoprivrednika Općine Suhopolje koji su u pismu premjeru dr. Ivi Sanaderu upozorili kako u ovoj općini Srbi nisu dobili državno poljoprivredno zemljište, te kako su izvrgnuti podcjenjivanju i ugnjetavanju.

- Umjesto razgovora o budućnosti poljoprivrede članovi Udruge da će srušiti plan raspolaganja državnim zemljištem, milom ili silom. Poglavarstvo je osudilo govor mržnje i prijetnju nasiljem, a Plan gospodarenja državnim zemljištem donesen je 2002. godine sukladno zakonu i uz suglasnost ministarstva, te se neće mijenjati, izjavio je općinski načelnik dr. Davor Hock tvrdeći kako zemlje ima dovoljno za sve.

U pismu medijima Staniša Žarković, predsjednik Vijeća srpske nacionalne manjine u županiji podsjetio je članove Udruge poljoprivrednika općine Suhopolje kako do sada nisu brinuli o Srbima, pa to ne moraju činiti ni u buduće, te da je bilo dosta govora mržnje i nasilja.

Pogledajte na vecernji.hr