Uslijedio i tsunami

Pet poginulih i 10-ak ozlijeđenih u potresu magnitude 8,3 u Čileu

Foto: Borna Filić/PIXSELL
Pet poginulih i 10-ak ozlijeđenih u potresu magnitude 8,3 u Čileu
17.09.2015.
u 08:24
Potres je pogodio područje 167 kilometara sjeverno od luke Valparaiso, a po prvim je mjerenjima bio magnitude 7,9. Zaljuljao je zgrade u glavnom gradu Santiagu i izazvao upozorenja na tsunami za Čile, Peru i Havaje, kao i za Francusku Polineziju. Svjedoci kažu da se osjetio čak u Buenos Airesu udaljenom 1.200 kilometara
Pogledaj originalni članak

Najmanje pet osoba poginulo je, a desetak je ozlijeđeno u potresu magnitude 8,3 koji je u srijedu pogodio obalno područje Čilea i izazvao valove više od 4,5 metara. Manje od sat vremena nakon prvog potresa osjetila su se tri naknadna podrhtavanja tla koja su imala magnitudu veću od 6, piše CNN.

Epicentar potresa bio je je 46 kilometara zapadno od grada Illapela otkuda dolaze stradale osobe te na dubini od 25 kilometara. Uzrokovao je i znatnu materijalnu štetu. Po prvim je mjerenjima bio magnitude 7,9. Zaljuljao je zgrade u glavnom gradu Santiagu i izazvao upozorenja na tsunami za Čile, Peru i Havaje, kao i za Francusku Polineziju. Svjedoci kažu da se osjetio čak u Buenos Airesu udaljenom 1.200 kilometara. Čileanske vlasti zatražile su od stanovnika evakuaciju iz obalnih područja. 

Valovi do 4,5 metara pogodili su nakon potresa grad Coquimbo, priopćila je mornarica. Na Polineziji se očekuju valovi do tri metra.

 

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

Avatar utunelu
utunelu
09:22 17.09.2015.

prestrasno tu se treba pokazati humanost na djelu,a ne prema izbjeglicama

Avatar primjedba
primjedba
03:01 19.09.2015.

Zaista ogroman potres... Na zalost, toliko puno losih vijestiu svijetu, da je na puno mjesta vijest prosla skoro neprimjeceno... Nadam se, da ce se zivot vratiti u normalu, uskoro. Fala dragom B_gu da nije bilo vise zrtava