otežani napredak

Džihadističke bombe i snajperi usporavaju iračke snage u Ramadiju

Foto: Reuters/PIXSELL
Džihadističke bombe i snajperi usporavaju iračke snage u Ramadiju
26.12.2015.
u 08:57
Brojčano moćnije, iračke snage koje su se u četvrtak nalazile na oko 500 metara od vladinog sjedišta, ali usporene eksplozivnim napravama koje su postavili džihadisti kao i snajperistima, otežano napreduju.
Pogledaj originalni članak

Iračke snage jutros su nastavile slamati otpor džihadista Islamske države u Ramadiju, središtu većinski sunitske pokrajine Al-Anbar, čije bi zauzimanje moglo vratiti čast vojsci koju je ISIL ponizio 2014.

Irački vojnici u petak su napadnuti snajperima dok su se pri ulasku u grad u utorak suočili s ograničenim otporom džihadista, zbog čega su se nadali brzom zauzimanju položaja koje su izgubili u svibnju.

No, džihadisti su usredotočili svoju obranu oko nekadašnjeg sjedišta pokrajinske vlade u četvrti Hoz gdje bjesne sukobi. "Nailazimo na nekoliko prepreka, većinom snajperiste i automobile-bombe", kazao je natporučnik Bašar Husein, na položaju u susjednoj četvrti Hoz.

Brojčano moćnije, iračke snage koje su se u četvrtak nalazile na oko 500 metara od vladinog sjedišta, ali usporene eksplozivnim napravama koje su postavili džihadisti kao i snajperistima, otežano napreduju.

Otpor ISIL-a "sve je intenzivniji kako se iračke snage približavaju vladinom sjedištu", kazao je neimenovani brigadni general. "Naše snage sad su pozicionirane na više od 300 metara od tih zgrada", dodao je on. Broj boraca ISIl-a koji su ostali u Ramadiju procjenjuje se na manje od 400 osoba, a kruže glasine da džihadisti koriste stanovnike kao ljudski štit.

>> ISIL-u preoteli Ramadi i idu na Mosul

POPULARNA INFLUENCERICA

Ella Dvornik o bivšem suprugu: 'Svoj razvod ne doživljavam kao loš san, sigurna sam da ćemo biti prijatelji i svemu se smijati'

- Razvod još traje, ali ne doživljavam ga kao loš san. To je samo jedna faza u životu iz koje učim i idem dalje. Ne smatram to ni greškom. Da moram sve ponoviti, ponovila bih, to su sve bile lekcije i blagoslovi. I mi smo danas ljudi koji jesmo zbog toga. Zahvalna sam na cijelom iskustvu, imamo dvije divne kćerkice i puno lijepih uspomena, a sigurna sam da ćemo u budućnosti biti odlični prijatelji i da ćemo se smijati svemu što se dogodilo - priznala je Ella Dvornik u razgovoru za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

Avatar lvan12
lvan12
16:13 26.12.2015.

Buldozer i rokaj, kucu po kucu...

XA
xaron
04:09 27.12.2015.

Vladina vojska je izgubila Ramadi u bitci koja je trajala 8 sati ( pobjegli ) iako je imala prednost 5000 prema 500 islamista. Sada vec 2 mjeseca osvajaju Ramadi koji brani par stotona islamista ? Ima tu svasta , prema imformacijama sa interneta , koje nasi mediji ne prenose zbog politickih pozicija vlasnika listova.

Avatar cera
cera
15:08 26.12.2015.

100 metara za 5 dana . To je 20 metara dnevno. Trebaće im 150 godina da završe